Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα – Ποια είναι τα ενδεχόμενα;

Στις 12:00 το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Θα προηγηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την επιδημιολογική ομάδα στις 9:00 το πρωί, όπου και θα «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να παρουσιάσει δύο δέσμες μέτρων, η μία πιο αυστηρή για την περίοδο πριν τις γιορτές και η άλλη με χαλαρώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τη γιορτή των Θεοφανίων, τον Ιανουάριο του 2021.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στα παγκύπρια μέτρα αναμένεται να προστεθούν και μερικά άλλα στα ήδη υφιστάμενα. Μία από τις σκέψεις είναι να κλείσουν νωρίτερα σχολεία και να συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα. Δεν έχει αποφασιστεί εάν θα είναι όλα ή κάποιες βαθμίδες.

Διαβάστε εδώ: Καραγιάννης:Εκπτώσεις στα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων-Ελπίζω να μην πληρώσουμε

Στο μεταξύ, θα διατηρηθεί η απαγόρευση διακίνησης το βράδυ, ο περιορισμός των συναθροίσεων σε σπίτια και το κλείσιμο των χώρων εστίασης νωρίτερα.
Στην Λεμεσό αναμένεται ότι θα αρθεί το μέτρο των περιορισμών στη διακίνηση για όσους εξέρχονται και όσους εισέρχονται στην επαρχία. Εάν παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση, τότε θα ισχύσουν και στη Λεμεσό οι παγκύπριοι περιορισμοί.

Η δρ. Κολιού μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι τέθηκε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown, χαρακτηρίζοντας τα τοπικά lockdown ως πιο αποτελεσματικά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες (26/11) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ένα θάνατο και 220 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 103 θετικά αποτελέσματα από τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid τεστ).

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 9,673 και οι νεκροί σε 48.

Support Local Business
Translate »