Αλλάζει από απόψε ο καιρός – Βροχές στα δυτικά και ορεινά – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Η ψηλή πίεση που καλύπτει την Ανατολική Μεσόγειο υποχωρεί και η περιοχή αρχίζει να βρίσκεται υπό την επίδραση ύφεσης στην ανώτερη ατμόσφαιρα η οποία θα συνοδεύεται από συστήματα βαρομετρικών χαμηλών πιέσεων στην επιφάνεια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με ψηλές νεφώσεις. Σε υπήνεμες περιοχές δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να τραπούν στα νότια, τα ανατολικά και τα δυτικά παράλια αργότερα σε νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά προοδευτικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 17 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής στα δυτικά και τα ορεινά. Προοδευτικά οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και αργότερα ισχυροί ως πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασμένος με βροχές κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα δυτικά μέχρι κυματώδης.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος με κυρίως ψηλές νεφώσεις αλλά μετά το μεσημέρι θα καταστεί βροχερός με καταιγίδες και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Πέμπτης.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή τοπικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση για να βρεθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των κανονικών για την εποχή.

Support Local Business