14.9 C
Paphos
Monday, March 27, 2023

Αλέξης Κολλέ: Ο παφίτης Τικ Τοκερ με +100k followers που αγαπάει τους haters του

Ο Αλέξης Κολλέ είναι ένας νέος άνθρωπος από την Πάφο ο οποίος ζει ανάμεσά μας. 24 ώρες το εικοσιτετράωρο κυνηγά το όνειρό του έχοντας φιλοδοξίες που ξεπερνάνε τα γεωγραφικά όρια της Πάφου και της Κύπρου.

Ο Αλέξης αν και γεννήθηκε στην Ουκρανία ήρθε στην Πάφο με τους γονείς του και την αγάπησε ως πατρίδα του, έτσι δηλώσει άλλωστε. Από την καραντίνα και μετά ο Αλέξης κατάφερε να γίνει γνωστός σε Κύπρο και Ελλάδα καταφέρνοντας να εκτοξεύσει τον λογαριασμό του στο ΤΙΚ ΤΟΚ πάνω από 100 χιλιάδες ακόλουθους.

Σεμνός, ταπεινός και πάντα ευδιάθετος ο Αλέξης Κολλέ μίλησε στο PafosPress και μοιράστηκε μαζί μας πως είναι να βιώνεις τη “δημοσιότητα” μέσα από ένα Social Media.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τι σημαίνει το ΤΙΚ ΤΟΚ για σένα;

Αρχικά το τικτοκ για μένα ήταν μια εφαρμογή που είχε ο μικρότερος μου αδελφός στο κινητό του, όπου έκανε διάφορους χορούς, challenges και lipsing. Στην πορεία κατάλαβα πως είναι μια πολλά υποσχόμενη εφαρμογή και άρχισα να την αντιμετωπίζω λίγο πιο σοβαρά. Σήμερα είναι μια εφαρμογή που έχει τεράστια επιρρροή όχι μόνο στη νεολαία αλλά και στο πιο μεγάλο ηλικιακά μέρος την κοινωνίας! Πλέον μετατράπηκε σε ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό εργαλείο.

Θεωρείς ότι υπάρχει κάποια υποτίμηση από μερικούς για όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο Social Media;

Θυμάμαι πως αρχικά υπήρχε κάποια υποτίμηση και εκ μέρους μου. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα ποσά πολλά μπορεί να μου προσφέρει αυτή η εφαρμογή. Όσο μεγάλωνε ο λογαριασμός μου στο τικτοκ και έπειτα στο instagram, σπάνιζε το υποτιμητικό ύφος από άτομα που με περιτριγύριζαν. Έτσι φτάσαμε στο σημείο όπου το να είσαι «τικτοκερ» είναι κάτι σεβαστό! Και τώρα κάθε επιχείρηση θέλει να μπει η να διαφημιστεί στο τικτοκ.

Πως μεταφράζεται για κάποιον το να έχει πάνω από 100 χιλιάδες ακόλουθους;

Όταν ο λογαριασμός μου έφτασε στα 100κ ακόλουθους για μένα ήταν κάτι πολύ αναμενόμενο γιατί το είχα βάλει στόχο εξαρχής και σταθερά προχωρούσα προς αυτόν. Έβγαζα διαφορά βιντεακια τα οποία άρεσαν και στον κόσμο και σε μένα και έτσι σταθερά έφτασα εδώ που βρίσκομαι τώρα. Προσπαθούσα να βγαζω σταθερά ποιοτικό περιεχόμενο.

Έβγαλες λεφτά από το ΤΙΚ ΤΟΚ με συμφωνίες ή διαφημίσεις;

Ναι, είδη έχω βγάλει λεφτά από συμφωνίες και διαφημιστικά στο τικτοκ όμως, επειδή έχω ασχοληθεί με το μάρκετινγκ και τη δημιουργία περιεχομένου, βλέπω πως οι εταιρείες μάρκετινγκ οι οποίες μου κάνουν προτάσεις για συνεργασία είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Γι’ αυτο αποφάσισα να δημιουργήσω μια δίκη μου εταιρεία μάρκετινγκ όπου θα εφαρμόσω τις πιο επίκαιρες και σύγχρονες πρακτικές ώστε όλοι οι πελάτες να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα προώθησης. Σύντομα θα ανακοινώσω όλες τις λεπτομέρειες στο instagram μου (@alexiskolle).

Θεωρείς ότι είσαι influencer;

Influencer με αποκαλούν μερικοί, εγώ όμως δεν θέλω να χρησιμοποιώ κάποιους ορισμούς η να βάζω τίτλους στον εαυτό μου. Εγώ ως Αλέξης μπορώ να πω πως είμαι δημιουργός περιεχομένου.

Βίωσες ρατσισμό μέσα από την έκθεση σου δημοσίως;

Τα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι ένας χώρος όπου ο ρατσισμός και το bulling υπάρχουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Από τη στιγμή που εκθέτεις τον εαυτό σου στην δημοσιότητα πρέπει να είσαι έτοιμος πως δεν θα αρέσεις σε όλους όσους σε δουν. Στην τελική δεν είσαι οξυγόνο για να αρέσεις σε όλους! Εγώ προσωπικά τα αντιμετωπίζω με αυτοσαρκασμό και χιούμορ!

Πως αντιμετωπίζεις τα hate comments;

Ότι αφορά τα hate comments, κατάλαβα πως αυτοί που τα αφήνουν είναι κατά βάθος οι μεγαλύτεροι μου fans! Ως συνήθως δεν χάνουν ούτε μια δημοσίευση μου και αφιερώνουν απίστευτα πολύ ελεύθερο χρόνο για να γράφουν αρνητικά σχόλια. Προσπαθούν ουσιαστικά να ελκύσουν την προσοχή μου με αυτόν το τρόπο. Αγαπώ τους hatters μου!

Βλέπεις κόσμο συχνά να σε αναγνωρίζει στο δρόμο ή σε κάποιο κατάστημα;

Ναι! Άρχισαν να με αναγνωρίζουν παρά πολύ συχνά και ως συνήθως το αντιμετωπίζω πολύ θετικά αυτό το γεγονός!

Πως αντιδράς; Ποιο είναι η πιο ακραία αντίδραση που κατέγραψες και θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

Τις πιο έντονες αντιδράσεις τις έχουν τα παιδιά του δημοτικού οι οποίοι όταν με συναντάνε κάνουν σαν να είδαν φάντασμα! (γέλιο) Μόλις με προσέξουν προ στιγμής σαστίζουν, μένουν και με κοιτάνε επίμονα μέχρι να τους μιλήσω εγώ πρώτος.

Η πιο ακραία αντίδραση ήταν σχετικά πρόσφατα όταν με είδε ένα μικρό κοριτσάκι 5-6 χρόνων περίπου το οποίο ήταν μαζί με τους γονείς της και όταν με πρόσεξε άρχισε να κλαίει και να φωνάζει χωρίς να μπορεί να πει λέξη και να εξηγήσει στους γύρω του τι συμβαίνει.

Εγώ αγχώθηκα γιατί έδειχνε με το χέρι πάνω μου επίμονα και όλοι άρχισαν να με κοιτάνε παρά πολύ ύποπτα! Μέχρι που στο τέλος άρχισε να λέει ΤΙΚΤΟΚ κι’ ετσι όλοι κατάλαβαν τι συμβαίνει!

Ποιος είναι ο Αλέξης Κολλέ;

Γενήθηκα 12/06/1992 στο Ντόνετσκ την Ουκρανίας. Σε ηλικία 3 ετών ήρθα με τους γονείς μου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο την οποία αγάπησα και από τότε έγινε πατρίδα μου. Το πρώτο μου σχολειο ήταν το Δ´δημοτικο. Ζούσαμε τότε στις γειτονικές περιοχές του εμπορικού κέντρου King Avenue Mall. Έπειτα μετακομίσαμε στην πάνω Πάφο γεγονος το οποίο και καθόρισε και την επιλογή του γυμνασίου και λυκείου, τελείωσα το λύκειο Α Εθνάρχη Μακαριου.

Μια σημαντική περίοδος για μένα όπως και για κάθε ενήλικα επειδή είναι η φαση της ζωής σου που πρέπει να αποφασίσεις με τι θέλεις να ασχοληθείς, τι να σπουδάσεις, κτλ. Βιάστηκα και ούτε καν ενστικτωδώς αποφάσισα να σπουδάσω πολιτικός μηχανικός. Καταφέρνω και εγώ με την σειρά μου να περάσω στο πανεπιστήμιο Πάτρας στο ανάλογο τμήμα. Οι σπουδές μου διάρκεσαν τόσο όσο χρειάστηκα να καταλάβω ότι ο τομέας αυτός δεν με αντιπροσωπεύει τελικα. Δηλαδή 2χρόνια . Στο 2ο έτος λοιπόν αποφασίζω να επιστρέψω Κύπρο και τότε πλέον ενστικτωδώς έκανα την αίτηση μου για την σχολή ξεναγών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, την οποία σχολή τελείωσα επιτυχώς.

Με πολύ ενθουσιασμό και άγχος ταυτόχρονα, ξεκίνησα δειλά δειλά να ασκώ το επάγγελμα το οποιο και συνέχισα για τα επόμενα 6 χρόνια. Έτσι ξέκινησα να ταξιδεύω και να εξερευνώ διάφορες περιοχές και σημεία της πανέμορφης Κύπρου. Με λίγα λόγια γύρισα όλο το νησί.

Ως αυτόνομο άτομο ερχόμουν σε μεγάλη αντιπαράθεση με πολλά που θεωρούσα πως έπρεπε να συμβαίνουν διαφορετικά όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης των εταιρειών με τις οποίες συνεργαζόμουν με αποτέλεσμα να διακόψω τις οποίεσδηποτε τότε συνεργασίες. Κάθε τέλος μια αρχή που λέμε. Ακριβώς τότε ήταν ο καιρός που ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα και ενώ ετοιμαζόμουν για την τουριστική σεζόν κατάλαβα πως μάλλον θα είναι χαμένη!

Ξαφνικά στον ορίζοντα μου όμως με την βοήθεια του μικρού μου αδελφού εμφανίστηκε το ΤΙΚΤΟΚ το οποίο με κατάκτησε εξολοκλήρου! Μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνω κλειστός στο σπίτι άρχισα να κάνω κάποια σκετσάκια για το τικτοκ!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ