29.9 C
Paphos
Friday, July 19, 2024

«Ακατέργαστο διαμάντι» η Σαλαμίνα είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας

ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

Ο κ. Σπετζιωτάκης που βρίσκεται στην προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας ανέφερε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας βρήκε ένα μεγάλο κενό στην  τουριστική προώθηση της Σαλαμίνας με την ανάληψη των καθηκόντων του. Ετσι στόχος του παρατήρησε είναι η εξωστρέφεια του νησιού της Σαλαμίνας που αποτελεί, όπως ανέφερε, το «ακατέργαστο διαμάντι» του Σαρωνικού κόλπου στην Περιφέρεια της Αττικής.  Πρόσθεσε πως σύμφωνα με την μυθολογία, το νησί πήρε το όνομα του από τη νύμφη Σαλαμίνα, κόρη του ποτάμιου Ασωπού και της Μετόπης , που είχε αδερφή τη νύμφη Αίγινα και ήταν σύζυγος του Θεού της θάλασσας Ποσειδώνα.

Ο επισκέπτης είπε ο κ. Σπετζιωτάκης ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, 2500 χρόνια πριν, το 480 π.χ. όταν η σπουδαιότερη ναυμαχία  της αρχαιότητας μεταξύ Ελλήνων και Περσών, έλαβε χώρα στα στενά μεταξύ της Σαλαμίνας και της ενδοχώρας. Η Ελληνική νίκη είπε, άλλαξε τον ρου της ιστορίας του Δυτικού Πολιτισμού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για το « ακατέργαστο διαμάντι» του Σαρωνικού μίλησε  ο  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας Κωνσταντίνος Σπετζιωτάκης.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας ανέφερε πως απ’ τον Όμηρο μαθαίνουμε ότι η Σαλαμίνα είναι η γενέτειρα του θρυλικού βασιλιά Αίαντα και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Στην Σαλαμίνα συνέχισε, ο διάσημος ποιητής Άγγελος Σικελιανός επέλεξε να περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του, σ’ ένα κάτασπρο παραθαλάσσιο σπίτι, παίρνοντας έμπνευση από το υπέροχο τοπίο. Επίσης είπε, το νησί φιλοξένησε τον ήρωα του 1821 Γεώργιο Καραϊσκάκη αναφέροντας πως η Σαλαμίνα έχει γράψει πλούσια ιστορία ανά τους αιώνες.

Σχετικά με τις  ομορφιές της περιοχής του ο κ. Σπετζιωτάκης είπε πως ο καθαρός ουρανός και η καθαρή θάλασσα σε οργανωμένες αλλά και απόμακρες παραλίες, προσφέρουν την πολυτέλεια της απόλαυσης της θαλασσινής αύρας και της απλότητας της ζωής.  

Πρόσθεσε πως,  η νήσος Σαλαμίνα είναι ένας φιλόξενος προορισμός για διακοπές καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με πολλές ανακαλύψεις για τους επισκέπτες.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή ο κ. Σπετζιωτάκης σημείωσε πως η Σαλαμίνα ήταν πάντοτε ένα νησί παραγκωνισμένο και δεν του είχε δοθεί η  ανάλογη προσοχή για αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας  συμμετάσχει στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και συμμετέχει και σε διάφορες δράσεις. Επίσης συμμετείχε και σε έκθεση στην Κύπρο.  Όσον αφορά για την επισκεψιμότητα στο νησί ο κ. Σπετζιωτάκης είπε πως τα Σαββατοκύριακα μπορούν να φτάσουν  τις  350 με 400 χιλιάδες επισκέψεις στην Σαλαμίνα.

Παραδέχτηκε ωστόσο, πως το νησί στερεί σε ξενοδοχειακό υπόβαθρο όμως η μόδα της εποχής  τα Airbnb  ανθίζουν και έτσι φιλοξενούν κόσμο που επιθυμεί να διαμείνει στην Σαλαμίνα πάνω από μία ημέρα.

Στην Σαλαμίνα διεξάγονται επίσης  και οι παγκόσμιοι αγώνες ορεινής ποδηλασίας που γίνονται εδώ και οκτώ χρόνια . Έτσι το νησί επισκέπτονται Γερμανοί, Αμερικάνοι, Ρώσοι , Ουκρανοί και άλλοι.

Διαφορετικές διαδρομές σημείωσε μέσα στα δύο πράσινα πευκοδάση γεμίζουν τονεπισκέπτη με οξυγόνο, και τους οδηγούν σε δύο μοναδικές θρησκευτικές πηγές , το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Λεμονίων  και την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, που χαρίζουν ηρεμία και δύναμη ψυχής στους επισκέπτες της.

Εκτίμησε πως η Σαλαμίνα πρέπει να κάνει πολλά βήματα προόδου για τα καλύψει στο 100% τις ανάγκες των τουριστών, ωστόσο πρόσθεσε αυτή τηνστιγμή καλύπτει τον εγχώριο και μη τουρισμό και σε κλίνες και σε δωμάτια αλλά και σε δράσεις με επισκέψεις στο νησί.

Η Σαλαμίνα είπε ο κ. Σπετζιωτάκης είναι ανοικτή όλον τον χρόνο και βρίσκεται σε απόσταση 80 λεπτών από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο κ. Σπετζιωτάκης διατηρεί επιχείρηση ψαροταβέρνα  στην περιοχή Αιάντιο υπό τον ονομασία « Χονδρό Αλάτι» αφού η επιχείρηση του βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και το αλάτι αποτελεί άμεσο προϊόν. Παλαιότερα σημείωσε το χονδρό αλάτι προσφέρονταν ως δώρο.

Ο κ Σπετζιωτάκης αναφέρθηκε και στην στενή συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας που αποτελείται από 345 μέλη με τον Νίκο Γιαννόπουλο Διευθυντή του ραδιοφώνου της εφημερίδας και της τηλεόρασης Σαλαμίνα Tv. Εμείς είπε « ως Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας έχουμε κάνει ένα τρίπτυχο και λέμε πολιτισμός, αθλητισμός, και επιχειρηματικότητα» προσθέτοντας πως αυτά τα τρία για τον Εμπορικό Σύλλογο Σαλαμίνας είναι αλληλένδετα.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως η νεολαία της Σαλαμίνας συνεργάζεται με τον Εμπορικό Σύλλογο Σαλαμίνας θέτοντας βάσεις για το αύριο. Εμείς είπε χαρακτηριστικά είμαστε πολύ δυνατοί χορηγοί στο να διαφημίσουμε και να προβάλλουμε την Σαλαμίνα προς τα έξω.  Η Σαλαμίνα συνέχισε, μπορεί να δεχτεί και φθηνό και ακριβό τουρισμό αφού υπάρχουν εστιατόρια που μπορεί να καλύψουν πολλά βαλάντια αλλά και μεγάλες απαιτήσεις. Υπάρχουν ουζερί σε πολύ υψηλό επίπεδο , οι κλασσικές παραδοσιακές ταβέρνες κοντά στην θάλασσα αλλά και κέντρα αναψυχής και καταλύματα σε όλο το νησί.

Όσον αφορά  τα λειτουργικά κόστα ανέφερε πως αυτά είναι πολύ υψηλά γιατί η «πρώτη ύλη ανεβαίνει διαρκώς»…

Το σίγουρο είναι πως το άρωμα του ούζου,το οινόμελο,  η μοναδική γεύση του χταποδιού και των πολλών άλλων γαστρονομικών απολαύσεων, θα ικανοποιήσουν σίγουρα την όρεξη σε εστιατόρια και ταβέρνες. Ο Άγιος Ιωάννης Καλυβίτης, η Παναγία Ελευθερώτρια στο Λόφο Πατρίς , η Ιερά Μονή Φανερωμένης, ο Τύμβος Σαλαμινομάχων, το κυκλικό ταφικό μνημείο , το Ευριπίδειο θέατρο, οι ανεμόμυλοι, το μπλε λιμανάκι ,η οικία του Άγγελου Σικελιανού, η παραλία Αιάντειο, τα Σελίνια, το Πέτρινο Θεατράκι των Σελινίων με το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα, ο Προφήτης Ηλίας, η τρίηρης Ολυμπίας αλλά και ο φάρος ακρωτηρίου Κόχη είναι μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης στην Σαλαμίνα.  

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ