Στολίδι για όλη την Κύπρο το AIM Diagnostic Center στην Πάφο

0
115

Ένα υπερύγχρονο διαγνωστικό κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Πάφο και αποτελεί πραγματικά στολίδι και κόσμημα για τον τομέα της Υγείας σε όλη την Κύπρο.

Το AIM Diagnostic Center το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας και στην πάροδο της οδού Φλωρίνης στην Πάφο (πιο πάνω από το Παφιακό Στάδιο), σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να γίνει ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, από την Αρχή μέχρι το Τέλος.

Το AIM Diagnostic Center είναι εξοπλισμένο με Τεχνολογία και μηχανήματα που το καθιστούν κορυφαίο στο είδος του στην Κύπρο και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη. Πέραν από τα τελευταίου τύπου ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα, μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, ultrasound και άλλα αιχμή του δόρατος για το νέο AIM Diagnostic Center είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών Υγείας οι οποίοι είναι έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με τον πιο ανθρώπινο τρόπο.

Διαθέτει επίσης μια σημαντική καινοτομία μοναδική στην Κύπρο και μια από τις ελάχιστες στην Ευρώπη στον Μαγνητικό Τομογράφο. Το συγκεκριμένο μοντέλο τομογράφου είναι ευρύχωρο διαθέτοντας ξέβαθο τούνελ που προσφέρει μια πιο ευχάριστη εμπειρία στον ασθενή ενώ στο χώρο του Μαγνητικού Τομογράφου υπάρχει ειδικά σχεδιασμένο παράθυρο, το μοναδικό στην Κύπρο, το οποίο επιτρέπει την είσοδο σε φυσικό φως στο δωμάτιο για την αντιμετώπιση της κλειστοφοβίας.

Τι είναι το AIM Diagnostic Center;

Το AIM Diagnostic Center είναι ένα σύγχρονο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο το οποίο συμμετέχει στο ΓΕΣΥ και έχει ως στόχο να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες υψηλό επίπεδο διαγνωστικών εξετάσεων.

Βρίσκεται σε κομβικό γεωγραφικό σημείο στην επαρχία της Πάφου, προσφέροντας γρήγορη και άμεση πρόσβαση μέσω του κεντρικού παρακαμπτήριου δρόμου από την πόλη όσο και από όλες τις άλλες πόλεις μέσω του εθνικού αυτοκινητόδρομου.

Το AIM Diagnostic Center ήρθε να καλύψει το κενό που παρουσιάζεται στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας όλο το φάσμα εξετάσεων των μηχανημάτων: Μαγνητικού Τομογράφου (MRI), Αξονικού Τομογράφου (CT), Υπέρηχου, Ψηφιακών Ακτινογραφιών, Ψηφιακών Μαστογραφιών – 3D, Εξετάσεων Οστικής Πυκνότητας/Οστεοπόρωσης (DEXA) και Πανοραμικών Ακτινογραφιών, διασφαλίζοντας πάντα την βέλτιστη ποιότητα.

Μαγνητικός τομογράφος με πολλά πλεονεκτήματα

Η Μαγνητική Τομογραφία είναι μια διαγνωστική τεχνική σάρωσης που χρησιμοποιεί ένα ισχυρό πεδίο κυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων. Κατα την διάρκεια της εξέτασης γίνεται λήψη πολλών εικόνων (τομών) της ανατομικής περιοχής που εξετάζεται επιτρέποντας στο γιατρό να έχει λεπτομερή εικόνα. Ο εξεταζόμενος δεν εκτίθεται καθόλου σε ιοντίζουσα ακτινοβολία κάτι που κάνει την εξέταση την πρώτη επιλογή για γυναίκες κατα την εγκυμοσύνη και για μικρά παιδιά.

To AIM Diagnostic Center διαθέτει το κορυφαίο μοντέλο Μαγνητικού Τομογράφου Siemens Avanto 18 καναλιών ο οποίος συνοδεύεται με τα απαραίτητα πηνία πολλαπλών καναλιών για την διεκπέρωση εξετάσεων Μαγμητικής Τομογραφίας. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο μοντέλο με ξέβαθο τούνελ που προσφέρει μια πιο ευχάριστη εμπειρία στον ασθενή.

Στο δωμάτιο του Μαγνητικού Τομογράφου υπάρχει ειδικά σχεδιασμένο παράθυρο, το μοναδικό στην Κύπρο, το οποίο επιτρέπει την είσοδο σε φυσικό φως στο δωμάτιο για την καταπολέμηση της κλειστοφοβίας.

Στο κέντρο καλύπτονται πλήρως όλες οι εφαρμογές Μαγνητικών εξετάσεων.

Κλασσικές εφαρμογές Μαγνητικής Τομογραφίας: εγκεφάλου, τραχήλου, θώρακα, άνω και κάτω κοιλίας, σπονδυλικής στήλης, αρθρώσεων, οστών και μαλακών μορίων.

Ειδικές εφαρμογές:

 • Μαγνητική Αγγειογραφία Εγκεφάλου και Φασματοσκοπία Εγκεφάλου (MRspectroscopy)
 • Μαγνητική ουρογραφία
 • Μαγνητική Χολαγγειοπαγκρεατογραφία (MRCP)
 • Μαγνητική Μαστογραφία
 • Μαγνητική Τομογραφία Προστάτη
 • Μαγνητική Εντερογραφία
 • Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς
 • Μαγνητική Τομογραφία για την μέτρηση κλάσματος λίπους και βαθμού στεάτωσης του ήπατος

Σχεδιασμένο αποκλειστικά για ακτινοδιαγνωστικό κέντρο

Το AIM Diagnostic Center διαθέτει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις καθώς πρόκειται για το μόνο κέντρο στην Κύπρο που χτίστηκε απο το μηδέν με τις αναγκαίες προδιαγραφές ακτινοδιαγνωστικού κέντρου, προσφέροντας μια ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες και το προσωπικό.

Το AIM Diagnostic Center είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τεχνολόγους ακτινογράφους με εμπειρία σε όλα τα μηχανήματα και έμπειρο προσωπικό υποδοχής το οποίο είναι σε θέση να καθοδηγήσει και να απαντήσει σε απορίες για την προετοιμασία και την διαδικασία των εξετάσεων.

Το κέντρο είναι στελεχωμένο με έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σεβόμενοι ταυτόχρονα τον κάθε επισκέπτη. Το AIM Diagnostic Center έχει στόχο την επαγγελματική και άμεση εξυπηρέτηση του κοινού σε αιτήματα ραντεβού για όλες τις εξετάσεις αλλά και κυρίως στην άμεση παραλαβή των αποτελεσμάτων.

Αξονικός Τομογράφος

Η αξονική τομογραφία είναι μια μέθοδος απεικόνισης που χρησιμοποιούνται ακτίνες Χ και λαμβάνονται εικόνες για όλα τα μέρη του σώματος και χρησιμοποιείται τόσο για τη διάγνωση όσο και για την παρακολούθηση διάφορων παθήσεων. Πρόκειται για γρήγορη εξέταση στην οποία ο ασθενής δεν πρέπει να παραμείνει πολύ ώρα στο μηχάνημα.

Το AIM Diagnostic Center διαθέτει το πλέον επιτυχημένο μοντέλο της GE LightSpeed VCT 64 τομών με κύριο χαρακτηριστικό του τη μείωση της δόσης ακτινοβολίας (εως και 50%) που δέχεται ο ασθενής κατα τη διάρκεια της εξέτασης και η δυνατότητα επεξεργασίας της εικόνας με αποτέλεσμα το καλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα.

Στο AIM Diagnostic Center μπορούν να διεκπερεθούν εξετάσεις σε όλες τις ανατομικές περιοχές του σώματος όπως εγκέφαλος, τράχηλος, θώρακα, άνω και κάτω κοιλίας, σπονδυλικής στήλης, άνω και κάτω άκρων.

Στο κέντρο επίσης λόγω της δυνατότητας του μηχανήματος μπορούν να γίνουν οι πιο κάτω εξειδικευμένες εξετάσεις:

 • Εξειδικευμένες εξετάσεις με χαμηλή δόση ακτινοβολίας και ειδικά πρωτόκολλα για παιδιατρικά περιστατικά
 • Αξονική στεφανιογραφία (μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος αξιολόγησης των στεφανιαίων αγγείων)
 • Αξονικές αγγειογραφίες σε όλο το σώμα όπως αξονική τομογραφία θωρακικής αορτής, αξονική τομογραφία κοιλιακής αορτής και αξονική τομογραφία κάτω άκρων και περιφερεαικών αγγείων
 • Screening χρησιμοποιόντας μειωμένη δόση ακτινοβολίας (Low Dose Chest)
 • Αξονική Πυελογραφία για έλεγχο των νεφρών, ουρητήρων και ουροδόχου κύστεως
 • Επιπρόσθετες Υπηρεσίες

Ψηφιακές Ακτινογραφίες – SIEMENS MULTIX TOP

Το κέντρο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για ψηφιακές ακτινογραφίες “Siemens Multix Top”. Χρησιμοποιώντας ειδικά πρωτόκολλα επεξεργασίας μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε είδος ακτινογραφίας έχοντας πάντα υπόψη την ακτινοπροστασία του εξεταζόμενου.

ULTRASOUND

Στο κέντρο πραγματοποιούνται όλων των ειδών υπερηχογραφημμάτων όπως:

 • Υπερηχογράφημα μαστών
 • Υπεργχογράφημα Μυοσκελετικού
 • Triplex ΚαρωτίδωνTriplex αρτηριών άνω και κάτω άκρων
 • Υπερηχογράφημα θυροειδούς και παραθυροειδών αδένων
 • Απεικόνιση άνω κοιλίας: Υπερηχογράφημα νεφρών, ήπατος, σπλήνα, χοληδόχου κύστης, παγκρέατος
 • Απεικόνιση κάτω κοιλιάς: Υπερηχογράφημα ουροδόχου κύστεως, προστάτη

DEXA SCAN – ΟΣΤΙΚΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ/ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας με την μέθοδο DEXA είναι η πιο συχνή μέθοδος εκτίμησης της οστεοπόρωσης καθώς και αξιολόγησης της ανάπτυξης καταγμάτων. Το υπερσύχρονο μηχάνημα GE PRODIGY επιτρέπει την ολοκλήρωση της εξέτασης σε λίγα μόλις λεπτά λαμβάνοντας ακριβή αποτελέσματα.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ  – 3D ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ HOLOGIC

Το τελευταίο μοντέλο μαστογράφου – 3D του οίκου HOLOGIC είναι ο μαστογράφος με την μικρότερη δόση ακτινοβολίας χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της μαστογραφίας με την διεκπαιρέωση της εξέτασης σε ελάχιστο χρόνο. Εκτός απο τις απλές λήψεις μαστογραφίας μπορούν να πραγματοποιηθόυν και ψηφιακές τρισδιάστατες – 3D μαστογραφίες οι οποίες δίνουν όλες τις απαραίτητες διαγωστικές πληροφορίες για τον μαστό.

Για ραντεβού και προγραμματισμό τηλεφωνήστε 26931131