13.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Αγώνας για το μεροκάματο για τους ψαράδες της Πάφου λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών

Η κακοκαιρία που έπληξε την Επαρχία Πάφου επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους επαγγελματίες ψαράδες, σύμφωνα  με τον πρόεδρο  του Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας Πάφου Λεωνίδα Λεωνίδου, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι ψαράδες ήταν σε επιφυλακή και προσέχανε τα σκάφη τους που είναι η περιουσία τους.  

Σε δηλώσεις του  ο κ.Λεωνίδου σημείωσε πως οι χορηγίες που δίδονται στους επαγγελματίες ψαράδες είναι μηδαμινές, και κάλεσε τον Κράτος να στηρίξει τον κλάδο του, ώστε να παραμείνει στη ζωή αυτό το επάγγελμα.  Οι χορηγίες που δίνονται από την ΕΕ για την αλιεία,  πρόσθεσε πρέπει να διαχειρίζονται σωστά.  

Είπε επίσης πως το επάγγελμα του ψαρά είναι δύσκολο και επικίνδυνο και  πρέπει να στηριχθεί ώστε να μην χαθεί . 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Παράκτειας Αλιείας Πάφου είναι, όπως είπε, η ελεύθερη πρόσβαση στο Λιμανάκι με τα οχήματα τους στο χώρο εργασίας τους, ο χώρος στέγασης για τις ανάγκες του Συνδέσμου , η αναβάθμιση της “μπούκας “του λιμανιού για την είσοδο και την έξοδο των σκαφών , η τοποθέτηση αλυσίδας στη λεκάνη για αγκυροβόλιο,  η αναβάθμιση του καρνάγιου και η αναβάθμιση του τεχνητού υφάλου της  Γεροσκήπου.  

Επιπρόσθετα, κάλεσε τις δημοτικές αρχές να διευκολύνουν τους επαγγελματίες ψαράδες και όχι να τους  δυσκολεύουν.  

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λεωνίδου ανέφερε πως στην Πάφο δραστηριοποιούνται εκατό περίπου ψαράδες στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου,  στο καταφύγιο Αγίου Γεωργίου, καθώς και στο Λιμανάκι της Πόλης Χρυσοχούς.  

Χτες συνέχισε, πολλοί λίγοι ψαράδες βγήκαν για το “μεροκάματο”  . Αν και ο καιρός σημείωσε, ήταν ακατάλληλος για ψάρεμα το ρίσκαραν, για ένα κομμάτι ψωμί κατά την έκφραση του.    Ο κ. Λεωνίδου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση τους ως Σύνδεσμος με τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου, αναφέροντας πως  συναντήσεις πρέπει να συνεχιστούν και με τους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με την αλιεία για να  μείνουν τα αποθέματα του θαλάσσιου οικοσυστήματος, όπως είναι σήμερα.Επιπρόσθετα ο κ. Λεωνίδου είπε ότι η ρύπανση της θάλασσας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τα αποθέματα ψαριών. Πρέπει είπε, να γίνονται έργα που να σχετίζονται με την αλιεία.   

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ