24.9 C
Paphos
Sunday, October 1, 2023

Άγγελος Κάιζερ: Ένας Παφίτης Χημικός Μηχανικός που τον “κέρδισε” η εστίαση

Ο Άγγελος Κάιζερ είναι ένα νέο παιδί Χημικός Μηχανικός που ωστόσο αποφάσισε να ασχοληθεί με μια ταβέρνα σε ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Πάφου την Πενταλιά. Σε συνέντευξη του στην συνάφελφο Κική Περικλέους αναφέρεται στην αγάπη του για το χώρο εστίασης αλλά και για το χωριό του.

Ένα νέος άνθρωπος που επιτυγχάνει τις σπουδές του, καθ΄όλα απαιτητικές και δύσκολες, στην Πολυτεχνική Σχολή Πατρών, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών, πως αποφασίζει να ασχοληθεί με μια ταβέρνα σε ένα ορεινό χωριό της επαρχίας της Πάφου;

Ως Χημικός Μηχανικός θα ήταν πιο προσοδοφόρο για μένα να εργαστώ στο εξωτερικό, όπου και υπάρχει περισσότερη ζήτηση στην ειδικότητα μου. Ήταν μια κυρίαρχη σκέψη, με βαριά όμως καρδιά, γιατί αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να ζω μόνιμα εδώ με την οικογένεια μου. Απροσδόκητα ήρθε η πρόταση από τον νυν συνέταιρο μου, που μέχρι τότε αυτός με την οικογένεια του διαχειριζόταν το Gerania Tavern. Πρόκειται για έναν καλόκαρδο συγχωριανό μου, με του οποίου οι οικογένειες μας έτρεφαν πάντα αλληλοεκτίμηση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πότε ήρθε η πρόταση;

Η πρόταση ήρθε μόλις γύρισα από την αποφοίτηση μου και κατατασσόμουν κι εγώ στον κατάλογο των ανέργων πτυχιούχων, μέχρι να προγραμματίσω τα επόμενα μου βήματα. Το εκτίμησα, αλλά το είδα και σαν πρόκληση να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χώρο εστίασης, στην περιοχή μας, που αδίκως δεν προβάλλεται ευρέως ως γαστρονομικός και τουριστικός προορισμός.

Είμαι κι ο ίδιος, από τα γεννοφάσκια μου μπορώ να πω, πολύ απαιτητικός σε θέματα εστίασης. Προέρχομαι από μια οικογένεια που ασχολείτο με το χώρο και από ένα τόπο που ξέρει από καλό φαγητό, ιδιαίτερα όσο αφορά ποιότητα κρέατος και ψήσιμο στα κάρβουνα. Από μικρό, θυμάμαι τον εαυτό μου, να θέλω να μάθω όλα τα μυστικά του ψησίματος από τον παππού και τους θείους μου. Ανεπανάληπτες οι παρεμβάσεις και οι συζητήσεις για το ποιος έκανε την καλύτερη σούβλα!! Παρακολουθούσα, ρωτούσα, δοκίμαζα, μέχρι που πλέον με εμπιστεύονταν πλήρως οι άνδρες της οικογένειας να αναλάβω εγώ. Μεγάλη Υπόθεση!! (γελά) Το καλό φαγητό είναι απαίτηση μας. Μου αρέσει κι εμένα του ιδίου να τρώω συχνά έξω, και ως εκ τούτου σέβομαι το χώρο εστίασης που φροντίζει και κρατά σταθερή την ποιότητα του φαγητού του.

Μπορώ να πω ότι ήταν και μια επιθυμία να δώσω μια ποιοτική παραδοσιακή ταβέρνα που να απευθύνεται στον κάθε άνθρωπο που θέλει αυθεντικές γεύσεις, σπιτίσιες θα πρόσθετα, να ευχαριστηθεί παραδοσιακή γαστρονομία με κλέφτικο στον ξυλόφουρνο, σούβλα με κατσίκι, μακαρόνια του φούρνου με κρέμα από γάλα και αναρή του βοσκού, πλούσιους κυπριακούς μεζέδες. Το να είσαι «ταβερνιάρης» δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, κι όσο αφορά τη σπουδή μου ως Χημικός Μηχανικός παραμένει πάντα εφόδιο και με κάνει πιο σωστό ως επαγγελματία. Ως ενεργός νέος και παραγωγικός πολίτης, μπορώ να τα συνδυάσω σήμερα όλα.

Πόσο εύκολο ήταν για ένα άνεργο φοιτητή να ασχοληθεί με τον ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης; Τι επαγγελματικές εμπειρίες είχες μέχρι τότε;

Τα Gerania Tavern είναι η πρώτη μου επιχειρηματική απόπειρα μετά το πέρας των σπουδών μου. Περιστασιακά είχα συνεργαστεί με χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας από τα μαθητικά μου κιόλας χρόνια, αλλά κυρίως φοιτητικά, οργανώνοντας και συντονίζοντας διάφορα events. Παράλληλα, έχω την εμπειρία της επαγγελματικής φιλοξενίας, λόγω της οικογένειας μου. Βοηθούσα στα αγροτουριστικά μας καταλύματα, στο Kaizer Agrotourism, στο χωριό μου την Αμαργέτη. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δούλευα για βιοποριστικούς λόγους. Πάντα όμως ήμουν ανήσυχο πνεύμα, θετικό, κοινωνικό και εργατικό άτομο που ήθελε κάτι περισσότερο να επιτύχει, και με ότι ασχολούμουν το έκανα με πάθος και δοτικότητα. Ήμουν τυχερός γιατί συνεργάστηκα με επιχειρηματίες που με εμπιστεύτηκαν, έδωσα και πήρα.

Τι είναι αυτό που κάνει τα Gerania Tavern να ξεχωρίσει ως γαστρονομικός προορισμός;

Τα Gerania Tavern είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα που ικανοποιεί πρώτα από όλα τους ντόπιους, κι αυτός ήταν ο πιο δύσκολος στόχος που ευτυχώς είναι επιτευκτός, αλλά και κάθε επισκέπτη και τουρίστα.

Χρησιμοποιούμε μόνο τα πιο αγνά υλικά, συνεργαζόμαστε με ντόπιους παραγωγούς , και γνωρίζουμε πολύ καλά να προσφέρουμε γνήσια κυπριακή κουζίνα με παραδοσιακές συνταγές, τοπικά κρασιά και ζιβανία. Δεν είμαστε μόνοι μας, δίπλα μας είναι και οι οικογένειες μας. Αυτοί θα μαζέψουν ελιές για το λάδι της χρονιάς, θα συλλέξουν τα κατάλληλα αμπελόφυλλα από τους οικογενειακούς αμπελώνες για τα παραδοσιακά κουπέπια, θα φτιάξουν σπιτίσιο βιολογικό ξύδι και τα τουρσιά, θα μαζέψουν και θα αποξεράνουν τα βότανα.

Τα Gerania Tavern βρίσκονται σε μια προνομιακή θέση, στο νέο χωριό της Πενταλιάς , σε ύψωμα πάνω από την Αμαργέτη, με πανοραμική θέα. Στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κυκλικό κτίριο που χαρίζει περιμετρική θέαση αγκαλιάζοντας το πράσινο της φύσης, ενώ διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές, όπως επίσης και για άτομα ΑμεΑ. Είναι μια ταβέρνα για όλες τις εποχές, ενώ προσφέρουμε στους πελάτες μας εγκάρδια φιλοξενία και ζεστή εξυπηρέτηση. Ειδικά το Καλοκαίρι όμως, είναι ένας πραγματικά ξεχωριστός δροσερός προορισμός, όπου προσφέρει στον επισκέπτη την ηρεμία που αναζητά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με καλό φαγητό. Σε πιο «κλειστές» εποχές έχομε ζωντανή μουσική, ενώ ο χώρος προσφέρεται για πάρτι σε βαφτίσια και μικρούς γάμους.

Ένας επισκέπτης στην περιοχή, τι άλλο θα μπορούσε να συνδυάσει, εκτός από το να απολαύσει φαγητό κοντά σας;

Η περιοχή μας είναι πολύ φιλόξενη και δύνανται να καλύψει μια ευρεία γκάμα τουριστικών αναγκών. Απευθύνεται σε περιπατικό , ποδηλατικό, φυσιολατρικό, και θρησκευτικό τουρισμό, παράλληλα με εμπειρικές οινοφιλικές και γαστρονομικές διαδρομές. Επιπρόσθετα, ο επισκέπτης μπορεί να ψωνίσει άριστα τοπικά προϊόντα όπως κρασί, λάδι, φρούτα, αλλαντικά και γαλακτομικά.

Ένας νέος με τη δική σου προσωπικότητα θα μπορούσε άνετα να πετύχει στην πόλη, όπου υπάρχει μαζικότητα πληθυσμού, στο χώρο της εστίασης, Γιατί σε χωριό;

Αγαπώ ιδιαίτερα το χωριό μου και όλη την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Πάφου. Πιστεύω ότι είναι από τις πιο όμορφες παρθένες περιοχές της Κύπρου, πλούσια σε πράσινο και ιδανική για μια ήρεμη ζωή. Ήταν προσωπική μου επιλογή να μένω μόνιμα εδώ. Τα λεφτά δεν είναι αυτοσκοπός. Η ποιότητα στη ζωή και ο σεβασμός στον άνθρωπο είναι αξία.

Κική Περικλέους

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ