23.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γης Ακάμα εντάσσεται στο ΕΒΕ Πάφου

Πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου συνάντηση των ιδιοκτήτων γης του Ακάμα, κατά την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η Συντονιστική Επιτροπή Ιδιοκτητών Γης Ακάμα μετονομαστεί σε Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Γης Ακάμα και όπως ενταχθεί με το νέο της Καταστατικό ως  μέλος του Επιμελητηρίου Πάφου .

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου,  Αντρέας Δημητριάδης, σε δηλώσεις του είπε πως το  Επιμελητήριο χαιρετίζει την πρωτοβουλία και την αποφασιστικότητα των ιδιοκτητών γης Ακάμα για την επίλυση του προβλήματος της Χερσονήσου.

Στον Ακάμα, ανέφερε, να επιτραπεί μια ήπια ανάπτυξη μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που θα έχει ως επίκεντρο την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συνεχίζοντας ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα έχει πολλαπλά οφέλη. τόσο για την κοινωνία όσο και την οικονομία της Πάφου, αλλά και της Κύπρου ευρύτερα.

Κατά τη Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός και ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Συντονιστικής Επιτροπής και εξελέγη νέο 10μελές Διοικητικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή ιδιοκτητών από όλες τις κοινότητες .

Συγκεκριμένα Πρόεδρος εξελέγη ο Σάββας Χατζημηνάς , Νομικός – Επιχειρηματίας , Αντιπρόεδρος ο Λάζαρος Κούπας , ιδιωτικός υπάλληλος και πρώην μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωριού, Γραμματέας ο  Μιχάλης Ασσιήκαλης, Αρχιτέκτονας , Διευθυντής Ακινήτων και Κατασκευών του Ομίλου Εταιρειών Φωτιάδης, Ταμίας ο Μάριος Χαραλάμπους, Διευθυντής τραπεζικού οργανισμού. Μέλη εξελέγησαν οι Γιαννάκης Αριστοδήμου, Επιχειρηματίας και Μέλος του ΕΒΕ Πάφου, Λάμπρος Κακαρούντας, Εκπρόσωπος και Διευθυντής Οικονομικών της Μητρόπολης Πάφου, Χάρης Εγγλεζάκης επιχειρηματίας εκπρόσωπος Ομίλου Εγγλεζάκη ,  Σάββας Αρκαδίου, Επιχειρηματίας και Πρώην μέλος Κοινοτικού Συμβουλίου Κρήτου Τέρρα, Κώστα Κάπονας, Ηλεκτρομηχανολόγος και Ανδρέας Γιαλελλής ,Νομικό .

Εκ μέρους του νέου ΔΣ ο Πρόεδρος Σάββας Χατζημηνάς, αφού ευχαρίστησε το ΕΒΕ Πάφου για την στήριξή του, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα των ιδιοκτητών, εκπροσωπώντας τους στις αρμόδιες αρχές.

Ταυτόχρονα, συνέχισε,  ο Σύνδεσμος θα εργάζεται για την αειφόρο ανάπτυξη της Χερσονήσου και την προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής, καθώς έτσι μόνο μπορεί να επιτευχθεί η ευημερίακαι η αναζωογόνηση των εννέα κοινοτήτων του Ακάμα.

Κλείνοντας, ο κ. Χατζημηνάς δήλωσε για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα των ιδιοκτητών γης να συνεργαστούν με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα τοπικά συμβούλια για τη δημιουργία ενός τοπικού σχεδίου που θα αντικατοπτρίζει το όραμα όλων για ανάπτυξη μέσα από την ορθή προστασία του οικοσυστήματος.  

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ