17.9 C
Paphos
Sunday, April 28, 2024

Υπ. Υγείας: Αν δεν τηρηθούν τα νέα μέτρα, θα υπάρξουν περιορισμοί

Τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας να μην εφαρμοστούν πιο σκληρά μέτρα υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας κος Μιχάλης Χατζηπαντέλα σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου του Υπουργείου με τίτλο «Απολογισμός, Δράσεις και Προοπτικές».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χατζηπαντέλα επεκτάθηκε στο θέμα της λήψης αποφάσεων για περιορισμό του αριθμού κρουσμάτων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποσοστό ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτών, λέγοντας πως το Υπουργείο Υγείας προτιμά να μην κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά να χειριστεί σωστά το θέμα. Έφερε ως παράδειγμα των χειρισμών αυτών το υποχρεωτικό τεστ PCR κάθε τρεις μέρες σε κλειστές δομές και γηροκομεία όπως γίνεται με επιτυχία από τον Ιούλιο, προσθέτοντας πως το Υπουργείο δεν θα διστάσει να πάρει αυστηρότερα μέτρα αν παρατηρήσει αλυσίδες μετάδοσης.

Ο κος Χατζηπαντέλα εξέφρασε αισιοδοξία πως ο κόσμος θα δει τα πράγματα θετικά και πως οι πολίτες θα αντιληφθούν όπως και στο παρελθόν την σοβαρότητα της κατάστασης τηρώντας τα μέτρα προστασίας, πως θα αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού και πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να παρθούν επιπρόσθετα και σκληρά μέτρα όπως lockdown, χωρίς όμως όπως πρόσθεσε αυτό να αποκλείεται.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα αυτά, είπε, τότε η Κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον άλλη επιλογή παρά να καταφύγει σε περιορισμούς όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ