19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Τι περιμένεις Πρόδρομε; Διψήφια κρούσματα σε σχολείο της Πάφου και 40% σε καραντίνα

Ανοικτό εξακολουθεί να παραμένει σχολείο της Πάφου και συγκεκριμένα το Γυμνάσιο Αποστόλου Ανδρέα Έμπας στο οποίο τις τελευταίες 48 ώρες εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του PafosPress, στο σχολείο της Έμπας υπάρχουν 12 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού, κυρίως σε μαθητές, ενώ περίπου 160 παιδιά από σύνολο περίπου 430 έχουν τεθεί σε περιορισμό, ποσοστό που πλησιάζει το 40%.

Το τελευταίο που προκαλεί έντονη δυσφορία και αναστάτωση σε γονείς μαθητών, αλλά και στο οργανωμένο συντονιστικό όργανο που είναι ο Σύνδεσμος Γονέων είναι το ότι σήμερα οι περισσότεροι μαθητές τμήματος που χθες εντοπίστηκε κρούσμα έπρεπε να πάνε κανονικά σχολείο με βάση τον τρόπο που γίνεται η ιχνηλάτηση (2 μέτρα, δίπλα, μπροστά και πίσω) κάτι που όμως δεν έπραξαν εκτός από τρια μόλις παιδιά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τελικά όπως αποδείχθηκε ορθώς έπραξαν αφού στα παιδιά που έπρεπε να παρευρεθούν σήμερα στα μαθήματά τους υπάρχει τελικά και δεύτερο κρούσμα, κάτι που θα ενίσχυε σημαντικά τις πιθανότητες να γίνει διασπορά του ιου εντός ολόκληρης της τάξης, μαθητών και εκπαιδευτικών, ή/και του σχολείου.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί πεισματικά να μη θεωρεί αναγκαίο να κλείσει το σχολείο, παρά τις προτροπές της διεύθυνσης και του συνδέσμου γονέων, όπως πληροφορούμαστε.

Αλήθεια διερωτούνται οι γονείς, τι περιμένεις Πρόδρομε, να κολλήσει όλο το σχολείο;

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ