19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Καραγιάννης:Πότε αναμένεται μείωση – Πώς σχολιάζει κομφούζιο σε δειγματοληψίες

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης, για τον αριθμό των κρουσμάτων, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

«Ήταν ακτίνα ελπίδας τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, γιατί ήταν πολύ λιγότερα από όσα ανακοινώνονταν τις προηγούμενες ημέρες. Το πιο ενθαρρυντικό ήταν ότι από την ιδιωτική πρωτοβουλία προέκυψε ένας μικρός αριθμός θετικών κρουσμάτων. Αυτό δείχνει ότι στην κοινότητα δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός συμπτωματικών», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατεύσουμε τα γηροκομεία, γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποι είναι ήδη απομονωμένοι και δεν πρέπει να νοσήσουν».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να υπάρξει μείωση κρουσμάτων ο δρ Καραγιάννης είπε πως «εάν μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας συνεχίσουμε να έχουμε χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων ακόμη κάτω από 100 αυτό θα είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να γίνει έλεγχος της έξαρσης στις δύο επαρχίες. Ελπίζω ότι την Πέμπτη που θα υπάρξει νέα Εθνική αναφορά ανά επαρχία να αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση στα κρούσματα».

Όσον αφορά τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου έξω από κέντρα δειγματοληψίας, ο δρ Καραγιάννης είπε πως δυστυχώς δεν υπάρχει στις εικόνες η αίσθηση της αποστασιοποίησης.

«Κάποιοι φοράνε την μάσκα, ενώ άλλοι την φοράνε κάτω από το πηγούνι ή σκεπάζουν μόνο το στόμα. Δεν είναι οι καλύτερες εικόνες που μπορεί να δει κάποιος και να ενθαρρυνθεί, αλλά τουλάχιστο από τα rapid tests  είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλό».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ