16.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Το προσωπικό του Ζωολογικού Κήπου της Πέγειας έχει υιοθετήσει τρεις μικρές ύαινες

Το προσωπικό του Ζωολογικού Κήπου της Πέγειας έχει υιοθετήσει τρεις μικρές ύαινες τα οποία η μητέρα απέρριψε μετά τη γέννηση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Χρίστος Γιαπάνης υπεύθυνος κτηνίατρος του Ζωολογικού κήπου στην Πέγεια ανέφερε πως οι γονείς των τριών μικρών, είχαν φιλοξενηθεί πριν από ένα χρόνο στον Ζωολογικό κήπο της Πέγειας .
Υπήρχε, όπως ανέφερε, κάποιο πρόβλημα με την ανατροφή των μικρών, δεν δέχτηκαν τα μικρά οι γονείς τους και έτσι τα τρία μικρά υιοθετήθηκαν από το προσωπικό του πάρκου.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο ο Ιούλιος Χριστοφόρου Διευθυντής του Ζωολογικού πάρκου της Πάφου ανέφερε πως τα τρία μωράκια ύαινες χαίρουν άκρας υγείας όμως δεν κατάφερε η μητέρα τους να τα φροντίσει στις πρώτες δύσκολες ώρες τους, οπότε χρειάστηκε, όπως είπε, να παρέμβουν. Τα τρία μωρά ύαινες μεγαλώνουν με το μπιμπερό, πίνουν γάλα, ενώ έχουν πάρα πολλή όρεξη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Χριστοφόρου σημείωσε πως η ύαινα είναι πολύ κοντά στην οικογένεια του σκύλου και όπως θα φρόντιζαν ένα κουταβάκι τα φροντίζουν και αυτά. Πρόσθεσε δε, πως η φροντίδα τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αλλά αποτελεί, όπως είπε, αρκετά μεγάλη πρόκληση.

Χρειάζονται συνέχισε, κάθε δύο ώρες περίπου γάλα, χρειάζονται συχνή φροντίδα και περιποίηση έτσι ώστε να μεγαλώσουν με υγεία και δυνατά, σημειώνοντας πως το προσωπικό του πάρκου, που έχει μεγάλη εμπειρία, ανέλαβε την φροντίδα τους.

Ακολούθως ανέφερε πως οι ύαινες είναι πολύ άγριο ζώο και πολύ παρεξηγημένο , σημειώνοντας πως είναι το μόνο θηλαστικό που θεωρείται σαν παράσιτο. Συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι σαρκοφάγο ζώο και τρέφεται αποκλειστικά με κρέας, που δεν σκοτώνει αλλά κλέβει συνήθως το φαγητό από άλλους θηρευτές όπως είναι λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και άλλα.

Πρόσθεσε πως ο ζωολογικός κήπος της Πέγεια να εμπλουτιστεί με νέα ζώα όπως είναι οι ασιατικές αρκούδες που αναμένεται να αφιχθούν σε τέσσερις περίπου μήνες, ενώ στα κοντινά σχέδια είναι και η άφιξη ρινόκερων, καμηλοπαρδάλεις αλλά και άλλοι ασιατικοί ελέφαντες για να κάνουν παρέα στην ελεφαντίνα Σιούμπα, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και φιλοξενείται εδώ και πέντε χρόνια στον ζωολογικό κήπο.
Επίσης είπε , επιθυμούν να φέρουν πολλά είδη ελαφιών.

Ο Ζωολογικός κήπος της Πέγειας επαναλειτούργησε λόγω της καραντίνας στις 13 Ιουνίου.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ