6 στους 8 φαρμακοποιούς στην Πάφο εμβολιάστηκαν

Εξήντα φαρμακοποιοί εμβολιάστηκαν στην επαρχία Πάφου από τους 80 εγγεγραμμένους στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάφου Χρήστο Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως εκτός από τους φαρμακοποιούς έχει προγραμματιστεί και δεύτερος γύρος εμβολιασμού για τους βοηθούς φαρμακοποιούς, προσθέτοντας πως αναμένεται η ημερομηνία εμβολιασμού τους από το Υπουργείο Υγείας.

Η πρώτη δόση εμβολιασμού των φαρμακοποιών, συνέχισε, έγινε στις 24 Φεβρουαρίου και η δεύτερη δόση αναμένεται για τις 19 Μαΐου όλοι με AstraZeneca.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Ιωάννου έστειλε το μήνυμα στα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάφου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα των φαρμακοποιών, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάφου αναφέρθηκε στην ανησυχία του κοινού αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις όπου στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία το κοινό μεταβαίνει χωρίς να φέρει μάσκα.

Επεσήμανε πως τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί με την έλλειψη αντισηπτικών και προστατευτικών μασκών στο πρώτο κύμα της πανδημίας τώρα έχουν εξαλειφθεί αφού η αγορά ρυθμίστηκε και δεν υπάρχουν ελλείψεις.

Υπάρχει, σημείωσε, πληθώρα αντισηπτικών και μασκών στην αγορά και σε ποσότητες αλλά και ποιότητες. Πρόσθεσε πως οι φαρμακοποιοί τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, και εφαρμόζουν το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

Support Local Business
Translate »