21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Σκληρή δουλειά απ’ όλους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δεν υπάρχει άλλη οδός κανένας άλλος τρόπος, έστω και μερικής εξόφλησης του χρέους μας  προς τον νεαρό Ευαγόρα και τους άλλους ήρωες μας από την αφοσίωση και αδιάκοπη προσπάθεια με στόχο την λύση του κυπριακού και επανένωση της πατρίδας μας, ανέφερε στην ομιλία του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στο θρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη που τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου .


 

Για αυτό λοιπόν για την απελευθέρωση, απαιτείται απ’όλους  είπε ο κ. Χριστοδουλίδης  σοβαρότητα, σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα, διότι σε τούτο τον τόπο αξίζει η δικαίωση, η ειρήνη και η ασφάλεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγήθηκε στην αγχόνη προσηλωμένος στα ιδανικά της ελευθερίας.Έκτοτε συνέχισε, τούτος ο τόπος γέννησε και ανάθρεψε δεκάδες αγωνιστές που έδωσαν την ψυχή τους σε μια άλλη μάχη ,κάποια άλλη δεκαετία , σε ένα άλλο χαράκωμα ,με κοινό όμως πάντα παρανομαστή, την αγάπη για την Κύπρο.

Ο Ευαγόρας  ενέπνευσε, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,  τα δεινά δυστυχώς όμως δεν τελείωσαν ποτέ με αποκορύφωμα την τουρκική  εισβολή και κατοχή.

Πρόσθεσε ωστόσο  πως ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως σήμερα 60 ολόκληρα χρόνια από τον απαγχονισμό του και αποτίνοντας φόροτιμής στη θυσία του, ας αναζητούσαμε στήριγμα, καθοδήγησης και προσανατολισμό στα μονοπάτια και στους ανηφορικούς δρόμους της αρετής και της ελευθερίας που χάραξαν τα νεανικά βήματα του αθλοφόρου ποιητή του δεκαεννιάχρονου Ευαγόρα.

Όλο το Σαββατοκύριακο ήταν αφιερωμένο στην Πάφο με εκδηλώσεις τιμής στην μνήμη του  ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο πλαίσιο των Ευαγορίων 2017.

Οι  εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγόρας Παλληκαρίδης  περιλάμβαναν χθες  φιλολογικό  μνημόσυνο του ήρωα ποιητή της ΕΟΚΑ, στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου  Πάφου .

Το πρόγραμμα περιλάμβανε  μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη από την χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου.

Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργο Θεοδοσίου και ο Δήμαρχος Καρδίτσας Γιώργο Κωτσός όπως και ομιλία από τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη.

Επιπρόσθετα μαθητές του Λυκείου Πάφου  παρουσίασαν  θεατρικό απόσπασμα από το έργο της Αγγελικής Σμυρλή Ευαγόρα, ενώ ο λαογραφικός όμιλος Γεροσκήπου παρουσίασε  ελληνικούς χορούς.

Το φιλολογικό μνημόσυνο ολοκληρώθηκε  με την απονομή  των βραβείων στους νικητές του σχολικού διαγωνισμού ποίησης .

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ