21.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

«Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ ’αγάπησες»

«Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ ’αγάπησες»

Με την Κατερίνα Παράσχου στη φωνή και ο Κυριάκος Κώστα στο πιάνο

«Την Πόρτα ανοίγω το βράδυ/σαν παράθυρο από στίχους γιασεμιού/να δω την πιο όμορφη θάλασσα/που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει…» παρέα με ποιητές που μας έμαθαν το λόγο που τραγουδάμε!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Κατερίνα Παράσχου στη φωνή και ο Κυριάκος Κώστα στο πιάνο, παρουσιάζουν στο Τεχνόπολις 20, την Τρίτη 26 Μαρτίου, 20:00,  μια βραδιά μελοποιημένης ποίησης, με τίτλο: «Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ ’αγάπησες».

Μια ιδιαίτερη ακουστική παράσταση με κλασικά και σύγχρονα έργα, διασκευασμένα για πιάνο και φωνή. Θα ακουστούν έργα από Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοϊζο, Γιάννη Σπανό, Μάριο Τόκα, Δημήτρη Λάγιο, Στέφανο Κορκολή, Νίκο Ξυδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Βάσω Αλαγιάννη, καθώς και πρωτότυπες δουλειές από Κύπριους Δημιουργούς, όπως: Γιώργο Καλογήρου, Παναγιώτη Τσαππή, Κυριάκο Κώστα.

Μαζί τους επί σκηνής, ο Ανδριανός Χαραλάμπους, σε πρωτότυπα κείμενα.

Είσοδος: 15 ευρώ

Για κρατήσεις: 70002420

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Η Κατερίνα Παράσχου από τα μαθητικά της χρονιά ακολουθεί το δρόμο της μουσικής με βασικό όργανο την φωνή. Φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας, όπου επικεντρώθηκε στο κλασικό τραγούδι. Τραγούδησε σε συναυλίες που διοργάνωσε το Μουσικό Λύκειο, με τους Δημήτρη Μπάση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Κότσιρα.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τους Γιάννη Μαρκόπουλο, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Λάκη Χαλκιά, Αντώνη Μιτζέλο, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου, Παντελή Θαλασσινό, Γεωργία Νταγάκη και την Βιολέτα Ίκαρη. Τον Σεπτέμβριο του 2017 συμμετείχε στη μουσική παράσταση “Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι” του Διονύση Σαββόπουλου, στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας, στην Κύπρο.

Το 2022 κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Εκδοχή», σε μουσική Σπύρου Παρασκευάκου και σε στίχους του Κύπριου στιχουργού, Σταύρου Σταύρου.

Τον Αρπίλη του 2023 κυκλοφόρησε το single «Αν Είναι Έτσι Η Αγάπη», ενα ντουέτο με τον Άγγελο Τσίγα σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη, στα πλαίσια του project «Παιδί Δικό Σου» για τα 20 χρόνια της Ελεάνας Βραχάλη στην δισκόγραφία. Το single κυκλοφορεί από την Panik Record, σε ενορχήστρωση Κώστα Καλημέρη και συνοδεύεται από ένα κινηματογραφικής αισθητικής video σε σκηνοθεσία Γιάννη Μιχελόπουλου.

Ο Κυριάκος Κώστα γεννήθηκε στην Λάρνακα, το 1998. Είναι απόφοιτος του Royal Holloway University of London, με ειδίκευση στη σύνθεση (BMus Hons, MMus Comp). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την ορχηστρική μουσική και την μουσική θεάτρου. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και ως session pianist, αλλά και ως τραγουδοποιός.

To 2020, υπήρξε ένας από τους Young Generation Composers of CoMA Festival στο Λονδίνο, συμμετέχοντας με το ορχηστρικό του κομμάτι: ‘clockwise’. To 2021 συμμετείχε ως συνθέτης στο 5th Picture Gallery Composer-in-Residence Scheme του Royal Holloway, όπου συνέθεσε μουσική για την διαδικτυακή παρουσίαση και περιήγηση της συγκεκριμένης πινακοθήκης. Το 2021, το κομμάτι του για σόλο φλάουτο ‘βουβός’ κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Ensemble Matters του Λονδίνου

Το φθινόπωρο του 2021, υπογράφει την μουσική μαζί με τον συνθέτη Κωνσταντίνο Λεμέσιο στο κωμικοτραγικό μιούζικαλ του Κώστα Μαννούρη: ‘Η ώρα του Γεδεών Δούκα’, σε σκηνοθεσία/ερμηνεία Μάριου Μεττή (παραγωγή Hamm Broductions), στα πλαίσια του Larnaca Biennale Festival 2021. Παράλληλα, κυκλοφορεί το ορχηστρικό του EP, με τίτλο ‘Sundial’, τον οποίο ηχογράφησε με την ορχήστρα CHROMA Ensemble του Λονδίνου. Ακολούθως, από το 2021 μέχρι σήμερα, αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια συναυλιών, όπως τις συναυλίες: ‘Ο κλασικός Μίκης Θεοδωράκης’ και Nocturna, οι οποίες περιοδεύουν στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου. Τον Σεπτέμβριο του 2023, ιδρύει την Παιδική Θεατρική Σκηνή: «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ», το οποίο δίνει πρεμιέρα με το πρώτο της έργο: «Τα Παπουτσάκια που Λένε Παραμύθια», στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ CARE, διοργάνωση του LARNAKA 2030 European Candidate City. Τα τελευταία τρία χρόνια, κυκλοφορεί δικά του τραγούδια μέσω του προσωπικού του καναλιού στο YouTube, υπό την παραγωγή του επίσης τραγουδοποιού και παραγωγού Κωνσταντίνου Λεμέσιου (Lemesios).

Ο Αντριανός Χαραλάμπους, 33, είναι ειδικός σε θέματα Πολιτικής, Πολιτιστικής και Αειφόρου Επικοινωνίας. Σήμερα υπηρετεί ως COO μιας ιδιωτικής εταιρείας επικοινωνιών και ως συνδιευθυντής μιας πολιτιστικής πρωτοβουλίας. Είναι κάτοχος πτυχίου στην Επικοινωνιολογία και μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις. Αυτή τη στιγμή αναζητά ευκαιρίες για διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες και τη Πολιτιστική Διπλωματία, με ιδιαίτερη εστίαση στην “ήπια” δύναμη, την κλιματική μετανάστευση και τη διαχείριση συγκρούσεων. Δημοσιεύει τακτικά άρθρα σε εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Ως γόνος ηθοποιών, ο Αντριανός έδειξε ενδιαφέρον για την υποκριτική σε πολύ μικρή ηλικία. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές μικρές θεατρικές παραγωγές. Έχει επίσης διατελέσει ως παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός σε ταινίες μικρού μήκους στην Ιταλία, σε συνεργασία με διεθνή κινηματογραφική ομάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, εξετάζει εξονυχιστικά τις σχέσεις πολιτισμού και πολιτικής, όπως και ως δημοσιογράφος, κυρίως με το «PoliticArt», τη ραδιοφωνική εκπομπή που φιλοξένησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ανήκει σε μια γάτα, την Άρια, που τον φιλοξενεί στην Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ