10.9 C
Paphos
Thursday, February 22, 2024

17 γυναίκες στην Πάφο μας μιλάνε για τη σημερινή “Ημέρα της Γυναίκας”

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα και είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία. Υπογραμμίζουμε το “να θυμηθούμε” γιατί η σημερινή ημέρα πρέπει απλά να αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση της  σπουδαιότητας των γυναικών στη ζωή μας και όχι να είναι η μόνη ημέρα που η γυναίκα θα είναι σημαντική.

του Μάριου Δ. Ιγνατίου*

Τα προηγούμενα χρόνια αλλά πολύ περισσότερο στις μέρες μας η Γυναίκα απέδειξε και με το παραπάνω ότι όχι απλά είναι ίσο κομμάτι της εξίσωσης στην Κοινωνία, στην Οικογένεια, στο Γάμο ή και στην Εργασία αλλά πολλές φορές δίχως την δική της παρουσία τα πράγματα θα ήταν και πολύ πιο δύσκολα αλλά και διαφορετικά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο PafosPress.com, την ιστοσελίδα που βάσει των στατιστικών στοιχείων της Google Analytics διαβάζουν περισσότερο οι γυναίκες (58% έναντι 42% των ανδρών) θελήσαμε να θέσουμε το εξής ερώτημα “Ποσο διαφορετικη ειναι για σενα η ημερα της γυναικας;” σε 15 επώνυμες και πετυχημένες στον τομέα του γυναίκες από την Πάφο.

Οι απαντήσεις που λάβαμε αποδεικνύουν το κατά πολλούς αυτονόητο! Δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς γυναίκες στη ζωή μας και το μόνο που μπορούμε να πούμε σε όλες αυτές τις καθημερινές ηρωίδες, μάνες, συζύγους, κόρες, αδελφές ή φίλες είναι ένα τεράστιο Ευχαριστώ!!! Εκ μέρους όλων των ανδρών σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όλα!!!

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε η κάθε μια εξ’ αυτών: 

Ευαγγελία Ηλιάδου- Εκτελεστική Διευθύντρια PAFILIA PROPERTY DEVELOPERS

Η 8η του Μάρτη είναι η ημέρα τιμής του γυναικείου φύλου. Είναι μια μέρα με συμβολικό χαρακτήρα, που υπάρχει για να μας θυμίζει τον καταξιωμένο ρόλο της μέσα στην κοινωνία αλλά και το πώς έφτασε εδώ με την πάροδο των χρόνων. Κάποια πράγματα τα οποία σήμερα φαντάζουν αυτονόητα, όπως, ο σεβασμός, τα ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες των γυναικών στο χώρο της εργασίας, στην οικογένεια και στην Κοινωνία για να μπορέσουν να κατακτηθούν, χρειάστηκαν αγώνες πολλών ετών .

Πέραν του συμβολισμού της ημέρας, η 8η του Μάρτη προσωπικά με βρίσκει να επιτελώ τον απαιτητικό και πολύπλευρο σημερινό ρόλο την γυναίκας με το να εργάζομαι και να ασχολούμαι με την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μου.

Θα πρέπει να θυμόμαστε να δείχνουμε την αγάπη, το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό μας στις γυναίκες της ζωής μας, μάνες, γιαγιάδες, αδελφές ή φίλες καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο σαν σήμερα αφού πλέον ο ρόλος της γυναίκας στην καθημερινότητα είναι και απαιτητικός και πολύπλευρος.

Ευαγγελία Ηλιάδου- Εκτελεστική Διευθύντρια PAFILIA PROPERTY DEVELOPERS

Νατάσα Μιχαηλίδη-Corporate Affairs and Communications Director Thanos Hotels

Η Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου είναι μια υπενθύμιση, ένα σημείο αναφοράς για σκέψη, αναδρομή της διαδρομής μας ως γυναίκες αλλά και ως μητέρες, και του ρόλου μας, διαχρονικά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή. Η θέση της γυναίκας σήμερα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ήταν πριν μερικές δεκαετίες. Η γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους. Της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, τους οποίους, παρά τις καθημερινές προκλήσεις, διατηρεί τη δυναμικότητα της και το πείσμα της για να τα καταφέρει και διεκπεραιώνει με επιτυχία τους στόχους που βάζει. Και πρέπει να νιώθει περήφανη για αυτό!

Θαυμάζω τις γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Που έχουν θέληση και διάθεση να δουλέψουν και να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες, έτσι ώστε να κερδίσουν αυτά που ονειρεύονται. Που αντιμετωπίζουν τις οποιεσδήποτε δυσκολίες με επιμονή και στο τέλος διαπρέπουν.

Πρόσφατα, μου είχε κάνει εντύπωση η διαφήμιση γνωστής αθλητικής μάρκας στην οποία παρουσιάζονται κορυφαίες αθλήτριες από διάφορα σπορ σε σημαντικές στιγμές της καριέρας τους… να κάνουν τη δική τους προσπάθεια, να αγωνίζονται και να κατορθώνουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να ακολουθούν τα όνειρα τους, να αρπάζουν τις ευκαιρίες που βρίσκουν μπροστά τους και το σημαντικότερο, να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Νατάσα Μιχαηλίδη- Corporate Affairs and Communications Director Thanos Hotels
Λουκία Κυριάκου- Σχεδιάστρια Μόδας
Για μένα η μέρα της γυναίκας είναι μια μέρα μεγάλης γιορτής. Μεγάλης γιορτής γιατί γιορτάζει το πλάσμα που δίνει ζωή. Που στην πορεία της ζωής γίνεται στυλοβάτρια του σπιτιού της, που κοπιάζει δίχως παράπονα, δίχως γκρίνια, δίχως δικαιολογίες για να μην στερήσει στα παιδιά της τίποτε και ποτέ ενώ ταυτόχρονα η γυναίκα είναι και αρχηγός και διευθύντρια. 
Η σημερινή ημέρα είναι γιορτή γιατί η γυναίκα κατάφερε στον κόσμο να φτιάξει ένα όμορφο κόσμο που έχει ως πυρήνα την ίδια.
Λουκία Κυριάκου- Σχεδιάστρια Μόδας

Λίζα Λουκαϊδου – Θεοφάνους- Δικηγόρος – Διευθύνων Σύμβουλος Λ. ΛΟΥΚΑΙΔΟΥ – ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Δ.Ε.Π.Ε. 

Τα λουλούδια, τα χαμόγελα, οι ευχές αυτής της μέρας ως έκφραση αγάπης, εκτίμησης, σεβασμού αλλά και αναγνώρισης της προσφοράς μας στην οικογένεια, στον τόπο μας και στον επαγγελματικό χώρο, κάνουν την Μέρα της Γυναίκας ξεχωριστή!

Λίζα Λουκαϊδου – Θεοφάνους- Δικηγόρος – Διευθύνων Σύμβουλος Λ. ΛΟΥΚΑΙΔΟΥ – ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Δ.Ε.Π.Ε.
Έλενα Παπαντωνίου- Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Υπεραγορών Παπαντωνίου 
Η μέρα της γυναίκας δεν θα έπρεπε να διαφέρει από τις υπόλοιπες μέρες. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε περισσότερη αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση ή αναγνώριση για μια μέρα λόγο του φύλου μας. Η νέα γενιά γυναικών, στις περισσότερες κοινωνίες είναι εξίσου δυναμική και δραστήρια όσο και οι άντρες.
Η ανάγκη του εορτασμού του γυναικείου φύλου από τις συγκεκριμένες γυναίκες θεωρώ ότι πηγάζει από την ανάγκη για την διεκδίκηση της ισότητας. Την στιγμή που την έχουν ήδη κατακτήσει με όσα καταφέρνουν καθημερινά. Στην προσωπική τους ζωή, στην οικογένειά τους, στην εργασία τους. Δεν την έχουν, συνεπώς ανάγκη αυτή την γιορτή οι σημερινές γυναίκες.
Υπάρχει ίσως ως ένα είδος μάρκετινγκ, αντί να αξιοποιείται με άλλους τρόπους – όπως για παράδειγμα με την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση για τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα.
Έλενα Παπαντωνίου- Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Υπεραγορών Παπαντωνίου

Τερψούλα Σ. Βάσου- Εγκεκριμένη Λογιστής και Εγγεγραμμένη Ελεγκτής

Για μένα υπάρχει λόγος που γιορτάζω την Ημέρα της Γυναίκας. Με την πάροδο των χρόνων, είναι για μένα πλέον ήσσονος σημασία η εμπορική ταυτότητα που η σύγχρονη κοινωνία δίνει για αυτή την ημέρα. Αυτό που την κάνει διαφορετική, από τις άλλες μέρες, ακόμα και αν η ρουτίνα μου δεν θα διαφέρει από τις προηγούμενες μέρες, είναι η ιστορικότητα της και το παρόν της. Πιθανόν, το σήμερα της κάθε γυναίκας να ήταν διαφορετικό εάν κάποιες γυναίκες δεν έβρισκαν το θάρρος και την δύναμη, να δώσουν αγώνα για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου. Αυτός ο αγώνας από μόνος του, κάνει την σημερινή δική μου μέρα πολύ διαφορετική, γιατί μου θυμίζει την δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες.

Στην μνήμη μου φέρνω την γιαγιά μου να μεγαλώνει 7 παιδιά στα χωράφια, την άλλη μου γιαγιά να βιώνει την προσφυγιά και να προσπαθεί να κρατήσει όρθια την οικογένεια της, την μητέρα μου να μεγαλώνει 6 παιδιά, φίλες μου να δίνουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα. Μια τέτοια μέρα δεν μπορώ να μην σκέφτομαι ότι υπάρχουν ακόμα γυναίκες που σιωπούν, κακοποιούνται, ζουν την προσφυγιά έχοντας αγκαλιά τα παιδιά τους και τις γυναίκες που δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης.

Όλα αυτά και άλλα πολλά σε μια κοινωνία που ναι μεν υπάρχει η αξία της ισότητας, αλλά αν κάποιος κοιτάξει πιο βαθιά, θα διακρίνει ότι έχουμε να δώσουμε αγώνα ακόμα, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά για όλους. Σήμερα λοιπόν γιορτάζω αυτή την ψυχική δύναμη της γυναίκας, που δημιουργεί ζωή, που κρύβει μια θηλυκή ευαισθησία και που μπορεί να αντέξει τα πάντα.  Έτσι και αλλιώς, είναι μια μέρα που πρέπει όλους να μας ευαισθητοποιεί και να μας θυμίζει την σημαντικότητα της ισότητας αλλά παράλληλα να μας δίνει αφυπνίζει, να μας δίνει κίνητρο και δύναμη για τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ελπίζοντας ότι ο αγώνας που έδωσαν κάποτε οι γυναίκες δεν θα πάει χαμένος… Υπάρχει λοιπόν ελπίδα και έχει γυναικείο όνομα!

Τερψούλα Σ. Βάσου- Εγκεκριμένη Λογιστής και Εγγεγραμμένη Ελεγκτής
Πάολα Χατζηλαμπρή PR & Marketing Executive The International School of Paphos
Η Μέρα της Γυναίκας πρέπει να είναι ξεχωριστή όχι απλά διαφορετική. Έχουμε περάσει τόσες πολλές αλλαγές και αυτό που τελικά συνειδητοποιούμε είναι πως ο ρόλος μας έχει γίνει ακόμα πιο απαιτητικός.
Είμαστε εργαζόμενες μητέρες, φίλες, αδερφές, στελέχη, καλλιτέχνες, δημιουργοί, επιστήμονες και τόσα άλλα που τα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας απαιτούν.

Δεν θα πάψουμε όμως ποτέ να είμαστε η κινητήριος δύναμη που σηματοδοτεί την δημιουργία και την εξέλιξη σε κάθε φάσμα. Πολύ απλά θα συνεχίσουμε να είμαστε το πρώτο χαμόγελο της ημέρας και η τελευταία αγκαλιά το βράδυ! Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες!

Πάολα Χατζηλαμπρή PR & Marketing Executive The International School of Paphos
Καρολίνα Κυπριανού- Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Κολεγίου CDA Πάφου

Μητέρα, Κόρη, Αδερφή, Σύζυγος, Φίλη, Δασκάλα, ΓΥΝΑΙΚΑ. Μια τόσο σπουδαία λέξη. Μια μορφή που πρέπει να τιμούμε και να ευχαριστούμε κάθε μέρα. Μια γυναίκα που πονά για να γίνει μάνα. Μια γυναίκα που παλεύει για να κάνει καριέρα. Μια σύζυγος που προσφέρει τόσα πολλά. Μια φίλη που στηρίζει και δίνει λύσεις εκεί που χάνεται το οξυγόνο. Μια Δασκάλα που είναι δίπλα σε κάθε παιδί με οποιοδήποτε τρόπο.  Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Και μια μέρα πολύ μικρή, για την τεράστια προσφορά της στον άνθρωπο, την οικογένεια και την κοινωνία.

Η γυναίκα της Κύπρου που ήταν παρούσα με αξιοπρέπεια στην πρόοδο, στις επαναστάσεις, στους αγώνες της πατρίδας μας και βράχος, δίπλα στην οικογένεια της. Η γυναίκα της Κύπρου που τόλμησε να γίνει καταξιωμένη επιστήμονας, αλλά και γυναίκα καριέρας με δημιουργικό και ισότιμο τρόπο. Η γυναίκα που αγαπά χωρίς όρια και πέρα από τον εαυτό της. Ταπεινά την ευχαριστούμε, τη θαυμάζουμε και τη σεβόμαστε με ένα μπουκέτο ματσικόριδα και μια αγκάλια αγάπης.

Καρολίνα Κυπριανού- Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Κολεγίου CDA Πάφου

Δόξα Οικονομίδου- Υπεύθυνη Προσωπικού, Δήμος Πάφου

Μια μέρα όπως τις άλλες….Δε συνηθίζω να το γιορτάζω με γυναικοπαρέα, όχι γιατί σνομπάρω το «έθιμο» ή γιατί δεν αναγνωρίζω ότι η γυναίκα είναι ισότιμο, απαραίτητο και ουσιώδες «συμπλήρωμα» σε ένα υγιές εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον… απλά γιατί θεωρώ ότι η συνθηματοποίηση της μέρας της γυναίκας είναι η επιβεβαίωση μιας  πραγματικότητας που θέλει τη γυναίκα να έχει μεν κατακτήσει θεσμικά ίσα δικαιώματα και να έχει βελτιώσει τη θέση της στην κοινωνία, αλλά στην ουσία να έχει επωμιστεί πολλαπλές υποχρεώσεις ευθύνες και ρόλους σε μια κοινωνία που παραμένει κατά βάθος σεξιστική και ανδροκρατούμενη… Θεωρώ ότι οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη τη μέρα της γυναίκας για να γιορτάσουν την ισότητα. Η επιβεβαίωση της ισότητας της γυναίκας θα πρέπει να γίνεται καθημερινά…. Αν ο εορτασμός  είναι μια ευκαιρία συνεύρεσης φιλενάδων, τότε είναι πέραν για πέραν θεμιτός. Αν όμως πηγάζει από την ανάγκη της γυναίκας για διεκδίκηση διαφορετικού ρόλου, δυστυχώς επιβεβαιώνει τη στυγνή πραγματικότητας της σύγχρονης τάχα κοινωνίας μας.

Οι επετειακές γιορτές γίνονται για σκοπούς εμπορικούς και πιστεύω ότι οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη αυτή τη γιορτή. Η ανάγκη να γιορτάσεις την ισότητα, επιβεβαιώνει την στυγνή πραγματικότητα ότι η κοινωνία μας είναι κατά βάθος σεξιστική και ανδροκρατούμενη. «Wonder Woman”. 

Δόξα Οικονομίδου- Υπεύθυνη Προσωπικού, Δήμος Πάφου

Χριστιάνα Μυλωνά-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Μάρκετινγκ, Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν πρέπει να αφορά μόνον θέματα ίσων ευκαιριών και ισότητας μεταξύ των δύο φίλων. Η γυναίκα ταυτίζεται με τη φιλία, την τρυφερότητα, τη γέννηση της ζωής και την ελπίδα.

Σήμερα, η σύγχρονη γυναίκα έχει προχωρήσει σε πολλές και σημαντικές κατακτήσεις. Έτσι, για μένα η 8η Μαρτίου ειναι μέρα υπενθύμισης των πολλαπλών και δύσκολων ρόλων που επιτελεί μια γυναίκα ως μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, και σύζυγος.

Έίναι μέρα τιμής και μνήμης για όλες εκείνες τις γυναίκες που υπήρξαν πρωτοπόρες και πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους στους αγώνες τους για τη θέση της γυναίκας στη ζωή.

Τέλος θα ήθελα επίσης να μπορούμε εμείς οι γυναίκες να δίνουμε μια αγκαλιά αγάπης, ένα στήριγμα στις γυναίκες που πολεμάνε για λίγο χρόνο ακόμα ζωής, που δίνουν μια μάχη ενώ γνωρίζουν πως ίσως λίγος χρόνος μένει.

Χριστιάνα Μυλωνά-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Μάρκετινγκ, Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Ραφαέλα Θρασυβουλίδου- Φαρμακοποιός

Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, ημέρα αφιερωμένη στην ισότητα.

Ουσιαστικά δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, είναι όμως η ευκαιρία να θυμηθούμε το σπουδαίο ρόλο της γυναίκας στη ζωή μας. Για μένα κάθε μέρα είναι ένας μικρός αγώνας, γιατί όσο όμορφο είναι να είσαι εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα και σύζυγος , είναι πραγματικά και δύσκολο.

Στη ζωή μας είναι σημαντική και η παρουσία των δικών μας γυναικών όπως είναι οι μάνες μας αλλά και των συζύγων μας που μας στηρίζουν και μας συμπαραστέκονται κάνοντάς μας διαρκώς να νιώθουμε όμορφα, να αισθανόμαστε το πόσο σπουδαίες είμαστε και σημαντικές.

Στη βάση των πιο πάνω ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα λοιπόν, γιατί πολλοί μας αποκαλούν το ασθενές φύλο. Η γυναίκα κρύβει απίστευτη δύναμη μέσα της και το αποδεικνύει μέσα από την καθημερινότητα.

“Η γυναίκα είναι σαν το φακελάκι με το τσάι. Δεν μπορείς να ξέρεις πόσο δυνατή είναι μέχρι να τη βάλεις στο καυτό νερό” Ελεανόρ Ρουσβελτ

Ραφαέλα Θρασυβουλίδου- Φαρμακοποιός

Λουίζα Πιερίδου- Δασκάλα, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας,  8 Μαρτίου, ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.  Των γυναικών ηρωίδων, μανάδων,  συντρόφων, φίλων, αδελφών, συναδέλφων που καθημερινά δίνουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα. Έναν αγώνα επιβίωσης, προσφοράς, συναισθηματικής στήριξης στα αγαπημένα τους πρόσωπα, κατανόησης και υπομονής χωρίς ανταλλάγματα.  

Η ημέρα αυτή μας θυμίζει τους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά δεν παύει να είναι η ίδια ημέρα σαν τις άλλες.  

Οι γυναίκες καθημερινά πλέον στέκονται ισότιμα δίπλα στους άντρες στον επαγγελματικό, κοινωνικό και οικογενειακό τομέα.  Διεκδικούν τα δικαιώματα τους, λένε ΟΧΙ στη βία, ΟΧΙ στην αδικία,  ΟΧΙ στην καταπίεση και εκμετάλλευση, ΟΧΙ στην άνιση μεταχείριση και ΝΑΙ στην Ελευθερία λόγου και στην Ελευθερία για Ζωή!  Δυναμικές, ασυμβίβαστες και δίκαιες με την ομορφιά και τον ενθουσιασμό που χαρακτηρίζει την ψυχή τους γιορτάζουν καθημερινά και όχι μόνο στις 8 Μαρτίου, τη δίψα τους για ζωή.  

Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε για αυτές είναι να τις αγαπάμε, να τις εκτιμάμε, να τις σεβόμαστε και να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους στη  ζωή.

Λουίζα Πιερίδου- Δασκάλα, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος
Αμαλία Σοφοκλέους- Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Γλωσσολογίας 
Ιδιωτικό Φροντιστήριο Αγγλικών Γ. Σοφοκλέους

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ και καθιερώθηκε για να μας θυμίζει ότι μετά από πολλές θυσίες και άνισους αγώνες το γυναικείο φύλο κατέκτησε τα δικαιώματα που επάξια του αξίζουν. Ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και το δικαίωμα ψήφου είναι κάποια από αυτά.

Για εμένα αυτή η γιορτή είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή  αφού χωρίς αυτούς τους αγώνες καμιά μας δεν θα είχε τη θέση που κατέχει στη σημερινή κοινωνία. Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη ημέρα δεν γιορτάζεται όπως της αρμόζει, αφού οι πλείστες σύγχρονες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, δεν δίνουν την ανάλογη βαρύτητα στη γιορτή αυτή.Και για μένα λοιπόν είναι μια μέρα όπως όλες τις άλλες πράγμα που πιστεύω ότι είναι λάθος, αφού πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα τα όσα έχουμε.
Ας σκεφτούμε για λίγο τη ζωή  μας χωρίς μια γυναικεία φιγούρα στο προσκήνιο, μια μάνα, μια σύζυγο, μια αδελφή, μια φίλη. Πρόκειται για μια μορφή που συνοψίζει στο περιεχόμενο της πολλλές έννοιες. Ας μην θεωρούμε λοιπόν δεδομένη την ύπαρξη της στην καθημερινότητα μας. Αντί τούτου θα έπρεπε να ήταν κάθε μέρα γιορτή για το γυναικείο φύλο, γιατί κακά τα ψέματα, χωρίς τη στοργική μάνα, την υπομονετική και με πάντα γεμάτη συμπαράσταση σύζυγο, κανένας άνδρας δεν θα πετύχαινε πολλά.
Μετά λύπης αντιλαμβάνομαι ότι ακόμα και στις μέρες μας, υπάρχουν γυναίκες που δεν κατέχουν τη θέση που τους αξίζει και το πιο σημαντικό; Δεν αντιλαμβάνονται καν το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη τους. Για αυτό, αυτή η μέρα θα έπρεπε να γιορτάζεται κάθε στιγμή, κάθε λεπτό που η γυναίκα αφήνει το πολύτιμο στίγμα της!!!
Αμαλία Σοφοκλέους- Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Γλωσσολογίας  Ιδιωτικό Φροντιστήριο Αγγλικών Γ. Σοφοκλέους

Σταύρη Αγαθαγγέλου- Επιχειρηματίας (Dominate Stores)  

Μια μέρα τόσο μεγάλης σημασία για όλα τα διακιώματα των γυναικών σήμερα.   
Κι όμως δυστυχώς μια μέρα που δεν είναι καθόλου διαφορετική απο ότι μια κλασσικη ερωτευσιάρικη γιορτή όπως η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Κι αυτό γιατι έχει χάσει πλέον το πολιτικό της μήνυμα. Αφενός εμπορευματοποιήθηκε και αφετέρου εκλήφθηκε ως ευκαιρία για να εκφράσουν οι άνδρες την αγάπη τους στις γυναίκες. 

Την ημέρα που οι γυναίκες του παρελθόντος μας πολέμησαν για μια κούπα φαγητό και ίσα δικαιώματα-Tην μέρα που εμείς θα έπρεπε να είμαστε στους δρόμους φωνάζοντας για τα δικαιώματα των γυναικών σε άλλες περιοχές του κόσμου – όπως εξάλου έκαναν και οι Αμερικανίδες για εμας το 1857-  εμεις χαιρόμαστε με το αν θα πάρουμε ενα τριαντάφυλο η όχι. 

Και ρωτώ!! Γνωρίζουν οι γυναίκες της εποχης μας την απλή σημασία του τριαντάφυλλου;;; 

Ε λοιπόν ορίστε!! 15.000 γυναίκες παρέλασαν τότε  στους δρόμους της Νέας Υόρκης ζητώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου. Υιοθέτησαν το σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Γι αυτό Κυρίες μου κάθε φορά που λαμβάνουμε ένα τριαντάφυλο πρέπει να αναγνωρίζουμε τον αγώνα μας, να θυμόμαστε! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!!

Χρονια πολλά ηρωίδες, σε κάθε άκρη του κόσμου!

Σταύρη Αγαθαγγέλου- Επιχειρηματίας (Dominate Stores)

Δήμητρα Στυλιανού- Κομμώτρια/ Ιδιοκτήτρια Hair care by Demetra

Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας Μια φορά τον χρόνο όμως την τιμούν… Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου. Ο εορτασμός της ημέρας παραμένει πάντα επίκαιρος και αναγκαίος Στο πρόσωπο της γυναίκας αντικατοπτρίζεται η μάνα, η γυναίκα, η αδερφή, η φίλη.

Σε όλες, ότι χρώμα και αν έχουν, όποιο θεό και αν κοιτούν, όποιο χώμα και αν πατούν αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.Θα μου πειτε κάθε μέρα δεν πρέπει να τις σεβόμαστε; Μα φυσικά. Όπως και όλους τους ανθρώπους.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι περισσότερο μια αφιέρωση, μια υπενθύμιση, μια ανταμοιβή, για τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και το σύνολο της ζωής. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Δήμητρα Στυλιανού- Κομμώτρια – Ιδιοκτήτρια Hair care by Demetra

Βιολέτα Λόρενς- Μοντέλο, Ηθοποιός 

Για μένα δεν είναι διαφορετική, είναι απλά μια μέρα όπως όλες οι άλλες απλά με την μικρή διαφορά ότι εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα γίνεται μια υπενθύμιση στην αναγνώριση των δικαιωμάτων και της ισότητας της γυναίκας.

Η γυναίκα γιορτάζει κάθε μέρα γιατί δουλεύει και παλεύει ισότιμα για τη ζωή. Δείχνει πλέον σε καθημερινή βάση τη ΔΥΝΑΜΗ της και αυτό την κάνει ήρωα του εαυτού της.

Γενικά η γυναίκα είναι όμορφη, ξεχωριστή, εργατική και δυνατή ΟΛΕΣ τις ημέρες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίζουμε πάντα, 365 ημέρες τον χρόνο.

Βιολέτα Λόρενς- Μοντέλο, Ηθοποιός

Σταυρούλα Μιλτιάδου- Δημοσιογράφος /Ιδιοκτήτρια PafosPress.com 

Η σημερινη μέρα δεν διαφέρει από τις άλλες προσωπικά για εμένα. Ξυπνάω την ίδια ώρα, κάνω ότι έκανα και την προηγούμενη μέρα.

Απλά η σημερινή μέρα μας υπενθυμίζει τους αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια για την ισότητα που άξιζαν και τους αξίζει.

Η γυναίκα είναι πολυεργαλείο με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι γυναίκα, σύζυγος, μητέρα, και γυναίκα καριέρας.

Τα καταφέρνει όλα και εξίσου καλή σε όλα!!! Μπράβο στις γυναίκες που δεν φοβούνται να ονειρεύονται και να βάζουν στόχους!!! Η ζωή χωρίς γυναίκες δεν είναι ζωή. Η ζωή όπως και να το κάνουμε είναι γυναίκα γιατί μέσω αυτής έρχονται στον κόσμο και άλλες ζωές!!!

Σταυρούλα Μιλτιάδου- Δημοσιογράφος /Ιδιοκτήτρια PafosPress.com

*Αρχισυντάκτης PafosPress

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ