19.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Η Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη κάνει την Πάφο και την Κύπρο περήφανη

Καλεσμένη ως ομιλήτρια στο πάνελ που διοργάνωσε η Επίτροπος Mariya Gabriel ήταν Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Μαζί της στο πάνελ ήταν οι: Bjørn Berge, Deputy Secretary General, Council of Europe, ο Ελλήνας Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος των Ευρωπαικών Ολυμπιακών Επιτροπών, Gilles Quénéhervé, Director, Ministry of Sports and Olympic and Paralympic Games of France και Francesco Ricci Bitti, President, Association of Summer Olympic International Federations.

Όπως αναφέρει στο ποστ της η Γενική Διευθύντρια, στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στις τεράστιες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα ο αθλητισμός στην Ευρώπη λόγω πρωτοφανών κρίσεων και στο οτι η ευρωπαϊκή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις πτυχές μπορεί να αποδειχθεί η σημαντικότερη συνιστώσα μιας επιτυχημένης προσέγγισης και διαχείρισης των μεγάλων αυτών προκλήσεων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των συνεργειών αυτών με στόχο την προώθηση Ευρωπαϊκών αξιών όπως η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στις προτεραιότητες τις οποίες τα κράτη μέλη θα πρέπει να θέσουν, όπως η αντιμετώπιση της έλλειψης σωματικής άσκηση των Ευρωπαίων πολιτών μέσω διαφόρων προγραμμάτων επιχορήγησης αλλά και μέσω των αξιοποίησης πρωτοβουλιών όπως το πρόγραμμα «Healthylifestyle4all». Κατά τη διάρκεια της συζήτηση ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο «Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο» και στην προσπάθεια που γίνεται με στόχο τη δημιουργία αθλητισμού η οποίος θα απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και όχι σε «εκλεκτούς».

Παράλληλα με το πάνελ έγινε υπογραφή της Συνθήκης “HealthyLifestyle4All” από την Επίτροπο Mariya Gabriel και τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη στην Λιλ της Γαλλίας. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να συνδέσει τον αθλητισμό με ένα ενεργό και υγιή τρόπο ζωής, τη διατροφή και άλλες σχετικές πολιτικές. Η συνθήκη θα υλοποιηθεί στην Κύπρο μέσω του προγράμματος του ΚΟΑ «Αθλητισμός Για Όλους» όπως αναφέρει η Γενική Διευθύντρια σε σχετικό της πόστ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ