15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ: Μεγάλη Παγκόσμια διάκριση για τους μαθητές του Γυμνασίου Θεοσκέπαστης

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι μαθητές του Γυμνασίου Θεοσκέπαστης Πάφου σε Παγκόσμιο διαγωνισμό που έγινε για τον Ποντιακό Ελληνισμό και στον οποίο μετείχαν περίπου 7000 μαθητές από όλες τις ηπείρους.

Μέσα από ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής το οποίο οργανώθηκε στο Γυμνάσιο Θεοσκέπαστης από την καθηγήτρια Μαρίνα Μαρθάρη και στο οποίο συμμετείχαν μαθητές με καταγωγή έχοντας και τη βοήθεια της καθηγήτριας Μουσικής Κωνσταντίνας Τσικούρη οι μαθητές ετοίμασαν ένα τραγούδι το οποίο εκπροσώπησε το σχολείο τους στον διαγωνισμό.

Το θέμα αφορούσε τον Ποντιακό Ελληνισμό και ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το τραγούδι του σχολείου “Στη γη του Πόντου” στην κατηγορία τραγούδι εξασφαλίσε τη 2η θέση, ενώ στην κατηγορία ταινία την 3η θέση. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν 136 σχολικές μονάδες από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, 7000 μαθητές, 350 εκπαιδευτικοί 1100 δημιουργίες.

Η καθηγήτρια των παιδιών Μαρίνα Μαρθάρη σχολιάζοντας το εκπληκτικό αποτέλεσμα που πέτυχαν οι μαθητές της ανέφερε πως τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια αλλά η ίδια τους οφείλει και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν αλλά και για την δύναμη και την έμπνευση που δίνουν με την αγάπη και τον ζήλο τους για να συμμετάσχουν σε τέτοιους διαγωνισμούς που αφορούν την καταγωγή τους αλλά και τον Ελληνισμό.

Ευχαριστίες ανέφερε η κυρία Μαρθάρη οφείλουμε και στη Κωνσταντίνα Τσικούρη καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας για τη συνεισφορά της στην μουσική σύνθεση αλλά και διδασκαλία του τραγουδιού.

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ