21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Μεγάλη επιτυχία το “Χορεύουμε για τη Ζωή” ( ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση “Χορεύουμε για τη Ζωή” που πραγματοποιήθηκε στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν έξι χορευτικά συγκροτήματα της Πάφου με στόχο τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για οικονομική στήριξη των οικογενειών των μικρών Λούκα Σταύρου και Ηράκλη Αναστασίου.

Το PafosPress ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης η οποία σίγουρα θα καταστεί θεσμός και στην Πάφο και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες από το Λαογραφικό Όμιλο “Το Κάστρο”, το Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Στ’ Αχνάρκα της Παράδοσης, τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιεροί Κήποι, τον Λαογραφικό Όμιλο Αφροδίτη, το Λαογραφικό Όμιλο το Κτήμα και το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Ιστορία πίσω απο το “Χορεύουμε για τη Ζωή”

Η εκδήλωση διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2005 στη Θεσσαλονίκη, σαν πρωτοβουλία συμπαράστασης προς τους πληγέντες από το τσουνάμι πληθυσμούς στην Ασία. Η ανταπόκριση του κοινού στο φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και το πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που παρουσίασαν οι διοργανώνοντες σύλλογοι, δημιούργησαν την ανάγκη επανάληψης την επόμενη χρονιά, με άλλο αποδέκτη του προϊόντος της. Έκτοτε η εκδήλωση πραγματοποιείται από τους ίδιους συλλόγους κάθε χρόνο , έχει πλέον αναχθεί σε θεσμό, έχει κάθε χρόνο διαφορετικούς και προσεκτικά επιλεγμένους αποδέκτες και έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη ως προς την επιλογή και παρουσίαση του προγράμματος κάθε συλλόγου, αποτελώντας ορόσημο στα πολιτιστικά δρώμενα κάθε χρονιάς.

Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός επεκτάθηκε και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Φέτος ο Λαογραφικός Όμιλος Το Κάστρο, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Στ´ Αχνάρκα της Παράδοσης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ιεροί Κήποι, ο Λαογραφικός Όμιλος Αφροδίτη Γεροσκήπου, ο Λαογραφικός Όμιλος Το Κτήμα και το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών , επιθυμούν όπως ξεκινήσουν και κατ επέκταση θεσμοθετήσουν την πιο πάνω εκδήλωση και στην Επαρχία μας.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ