24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ενισχύονται και πάλι οι άνεμοι τις επόμενες ώρες – Έρχεται το πρώτο καλοκαιρινό Σ/Κ

Ηλιόλουστος καιρός αναμένεται στις πλείστες περιοχές αυτή την εβδομάδα, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές αύριο Τρίτη σύμφωνα με το kitasweather.com

Παράλληλα, μέτριο έως ισχυρό και παροδικά έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας κυρίως κατά το δεύτερο μισό της σημερινής ημέρας ενώ σημαντική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από αύριο Τρίτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο τις επόμενες ημέρες ενώ προς το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται το πρώτο κύμα ζέστης στην περιοχή μας, με θερμοκρασίες που θα φτάνουν στο εσωτερικό γύρω στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Δευτέρα, η διαταραχή που επηρεάσε την περιοχή μας χθες με τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού έχει υποχωρήσει και αναμένεται ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα. Παράλληλα, το μέτριο έως ισχυρό και παροδικά έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στις πλείστες περιοχές και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ σε νότια/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται και πάλι ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών. Παράλληλα, αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε σχέση με τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Tην Τετάρτη και την Πέμπτη ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχίσει ενώ στα ορεινά/ημιορεινά θα αναπτύσσονται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο.

Tην Παρασκευή και το Σ/Κ ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχίσει ενώ θερμές για την εποχή αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να αναμένεται το πρώτο κύμα ζέστης στην περιοχή μας, με θερμοκρασίες που θα φτάνουν στο εσωτερικό γύρω στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ