15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Κάλεσμα Μαρίας Κορακίδου στον Παγκύπριο καθιερωμένο Έρανο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

Ξεκίνησε και στην Πάφο ο ετήσιο Παγκύπριος καθιερωμένος Έρανος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού την 8η Μαΐου, που είναι η παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού, και γιορτάζεται και τιμάται σε όλο τον κόσμο, (δηλαδή σε 192 χώρες) , σύμφωνα με την Μαρία Κορακίδου Πρόεδρος Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Κλάδου Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κ. Κορακίδου ο έρανος θα διεξάγεται μέχρι την 29ην Μαΐου και αυτός αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με σκοπό την συλλογή οικονομικών πόρων.

Οι εθελοντές μας, είπε η κ. Κορακίδου, αυτές τις μέρες θα βγουν στους δρόμους θα επισκεφτούν, κοινότητες, εταιρείες και άτομα και θα δουλέψουν σκληρά για να μπορέσουν και να έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν και να υλοποιήσουν τα διάφορα προγράμματα που έχουν για στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο έρανος είπε, “αποτελεί μια εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης, απαραίτητη για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν”.

Πρόσθεσε πως οι ανάγκες του κόσμου είναι πολλές και στόχος τους είναι να βοηθήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Τώρα συνέχισε, είναιη ώρα ο κάθε ένας που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο μας, για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχει την δυνατότητα να βοηθήσει έμπρακτα μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, με την εισφορά του, τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Επεσήμανε επίσης πως ακόμη και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη . Οι ενδιαφερόμενοι πρόσθεσε έχουν την δυνατότητα να κάνουν εισφορά πολύ απλά με ένα μήνυμα στο κινητό στον αριθμό 7060 γράφοντας redcross1 χωρίς διακοπή για €1 redcross3 για €3 και redcross5 για €5 Με κατάθεση στην τράπεζα Κύπρου σε ειδικό λογαριασμό Με Εισφορά μέσω της ιστοσελίδας του κυπριακού ερυθρού σταυρού Με Εισφορά μέσω της ιστοσελίδας της JCC smart.

Αξιοποιώντας είπε ακόμη την προσφορά του κόσμου της Κύπρου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ, δημιουργήσαν ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας. Υπάρχει συνέχισε, «απόλυτη διαφάνεια στο τρόπο που διαχειριζόμαστε τις εισφορές, να σας πω ότι από τα έσοδα του εράνου το 25% των καθαρών εσόδων διατίθεται στο Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Στέλλα Σουλιώτη που λειτουργεί στα Πολεμίδια, στη Λεμεσό, το οποίο προσφέρει εργοθεραπείες, φυσιοθεραπείες, υδροθεραπείες, λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες και μουσικοθεραπείες σε παιδιά με ειδικές ανάγκες «. Μέρος των εσόδων διατίθεται στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας των κλάδων που σε τακτική βάση, οι κλάδοι κάθε επαρχίας εξυπηρετούν, καθημερινά, εκατοντάδες συνανθρώπους μας που επισκέπτονται τα γραφεία τους, με ρουχισμό, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αναγκαία ήδη.

Επιπρόσθετα μεγάλο μερίδιο των εσόδων διατίθεται, όπως είπε, η κ. Κορακίδου, στα εκατοντάδες Πακέτα και Κουπόνια Αγάπης, που έχει καθιερωθεί πλέον να διανέμονται σε δικαιούχους των Μονάδων τους , σε Παγκύπρια βάση, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Κατά το 2020, την περίοδο του πρώτου lockdown και αργότερα, είχαν δοθεί συνολικά, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα 7452 Πακέτα και Κουπόνια, ενώ το 2021, είχαν δοθεί 4598 συνολικά Πακέτα και Κουπόνια. Συνεχίζουμε, φυσικά την Υπηρεσία μας προς τους Εγκλωβισμένους με την εξασφάλιση φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού με την συνεργασία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς επίσης και μεταφορά τους σε νοσηλευτικά Κέντρα. Παρέχουμε Ψυχοκοινωνική Στήριξη, σε άτομα που το χρειάζονται. Προσφέρουμε βοήθεια σε μετανάστες προσφέροντάς Πακέτα Πρώτης Παρέμβασης που περιέχουν είδη υγιεινής.

Οι Κλάδοι εξυπηρετούν πρόσφυγες, μετανάστες και Αιτητές Ασύλου ολόχρονα. Όπως γνωρίζεται Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, ως επικουρικό σώμα των δημοσίων αρχών σε ανθρωπιστικά θέματα, με την έκτακτη κατάσταση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού (covid-19), στηρίζοντας βεβαίως τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή στήριξης ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας. Την περίοδο της πανδημίας παρασχέθηκε από τους εθελοντές μας βοήθεια σε πέραν των 91 χιλιάδων συνανθρώπων μας με παράδοση κατ’ οίκων τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης με αιτήματα που υπέβαλλαν τηλεφωνικά σε εμάς.

Το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, μέσω του Προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας των Κλάδων. Ο έρανος μας είπε η κ. Κορακίδου έχει και φέτος ως χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου και τους ευχαρίστησε θερμά. Ευχαρίστησε επίσης ερμά, τον κόσμο της Κύπρου, που πάντα προσφέρει, ακόμη και από το υστέρημά του, για να στηρίξει τον πλησίον του. Και φυσικά τους εθελοντές και το προσωπικό που δουλεύουν σκληρά

Στόχος μας είναι η βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας και η έμπρακτη προσπάθεια για την υλοποίηση ενός οράματος για ένα κόσμο που πορεύεται με σεβασμό στον άνθρωπο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κατέληξε η Μαρία Κορακίδου Πρόεδρος Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Κλάδου Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ