22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Την Κυριακή ελάτε να ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2005 στη Θεσσαλονίκη, σαν πρωτοβουλία συμπαράστασης προς τους πληγέντες από το τσουνάμι πληθυσμούς στην Ασία.

Η ανταπόκριση του κοινού στο φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και το πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που παρουσίασαν οι διοργανώνοντες σύλλογοι, δημιούργησαν την ανάγκη επανάληψης την επόμενη χρονιά, με άλλο αποδέκτη του προϊόντος της.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Έκτοτε η εκδήλωση πραγματοποιείται από τους ίδιους συλλόγους κάθε χρόνο , έχει πλέον αναχθεί σε θεσμό, έχει κάθε χρόνο διαφορετικούς και προσεκτικά επιλεγμένους αποδέκτες και έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη ως προς την επιλογή και παρουσίαση του προγράμματος κάθε συλλόγου, αποτελώντας ορόσημο στα πολιτιστικά δρώμενα κάθε χρονιάς.

Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός επεκτάθηκε και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό.
Φέτος ο Λαογραφικός Όμιλος Το Κάστρο, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Στ´ Αχνάρκα της Παράδοσης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ιεροί Κήποι, ο Λαογραφικός Όμιλος Αφροδίτη Γεροσκήπου, ο Λαογραφικός Όμιλος Το Κτήμα και το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, επιθυμούν όπως ξεκινήσουν και κατ επέκταση θεσμοθετήσουν την πιο πάνω εκδήλωση και στην Επαρχία μας.

Για το “1ο Χορεύουμε για τη Ζωή” επιθυμια των Δ.Σ. των Σωματείων μας είναι να στηρίξουμε οικονομικά τις οικογένειες του Λούκα Σταύρου και Ηρακλή Αναστασίου από την Πάφο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ