16.9 C
Paphos
Tuesday, March 26, 2024

Θρήνος στην Πάφο και την Κύπρο για τον θάνατο της Νάταλυς – «Πρωτοφανές συμβάν»…

«Πρωτοφανές συμβάν» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πιερής, το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε σε στρατόπεδο στον Κόρνο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 27χρονης Δεκανέα ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι το θανατηφόρο «δεν έγινε στους κύριους χώρους του στρατοπέδου αλλά στους βοηθητικούς χώρους που γίνονται οι εκπαιδεύσεις, άρα δεν ήταν σε άσφαλτο δρόμο αλλά σε χωματόδρομο, περιμετρικά του στρατοπέδου. Γύρω στις 11:00 το πρωί ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να καταπλακώσει την άτυχη Νάταλυ. Παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων να την απεγκλωβίσουν γρήγορα και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αργά το μεσημέρι δεν άντεξε και απεβίωσε».

Σε ερώτηση τι πήγε λάθος, απάντησε «αυτό θέλουμε να βρούμε. Ο Υπουργός Άμυνας σήμερα θα πάει από το στρατόπεδο να δει τον χώρο μαζί με τον Αρχηγό και τον ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος διερευνά από χθες το τραγικό περιστατικό. Το ΤΑΕ Λάρνακας έχει αναλάβει πλέον την σοβαρή αυτή υπόθεση για την ανάκριση. Από εκεί και πέρα ψάχνουμε να βρούμε τι πήγε λάθος, γιατί προφανώς έχει γίνει κάτι λάθος για να γίνει το συμβάν».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Πιερή είπε ότι διερευνάται γιατί η 27χρονη βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος. «Το συγκεκριμένο όχημα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν έχει κάλυμμα πίσω». Επίσης, διερευνάται ποιος εκπαίδευε ποιον και βρίσκονταν τα τρία άτομα στο όχημα.

Συμπλήρωσε ότι η Νάταλυ είχε μπει στην Εθνική Φρουρά με την τελευταία σειρά ΣΥΟΠ, την 1η Δεκεμβρίου. Κάναμε την ορκωμοσία Φεβρουάριο, παρουσία της Προέδρου της Βουλής με χαρά όλες οι κοπέλες εκεί ορκίστηκαν. Ήταν στα πλαίσια να αποκτήσει την ειδικότητα.

Νέα τραγωδία στην Εθνική Φρουρά. Ακόμα ένα μέλος της χάνει την ζωή της εν ώρα καθήκοντος.
Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 11 κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, όταν το στρατιωτικό όχημα τύπου τζιπ, στο οποίο επέβαινε η άτυχη ΣΥΟΠ, Νάταλυ Νεοφύτου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ανατράπηκε, εντός του στρατοπέδου στην περιοχή του Κόρνου.
Η 27χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου, παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
«Λήφθηκαν όλα τα δέοντα μέτρα για να αντιμετωπιστεί, βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των τραυματιών μας, σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα, ξαναείχαμε δεύτερο επεισόδιο ανακοπής. Οδηγήθηκε στο χειρουργείο, δυστυχώς δεν καταφέραμε να την επαναφέρουμε. Οι κακώσεις της ήταν ασύμβατες με την ζωή», ανέφερε ο Χειρούργος Χρύσανθος Γεωργίου.
Εντός του οχήματος επέβαιναν ακόμη δύο άτομα, ένας δόκιμος αξιωματικός και ένας κληρωτός στρατιώτης, ο οποίος οδηγούσε το όχημα.
Ο κληρωτός οπλίτης, καθώς και ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός  στο διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και  πήραν εξιτήριο.
Για τη διακρίβωση των αίτιων του δυστυχήματος διατάχθηκε έρευνα. Η σκηνή του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί και για τη διερεύνηση του συμβάντος έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας.
Την θλίψη του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά της 27χρονης.
Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς διέταξε έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.
Η άτυχη κοπέλα με καταγωγή από την Πάφο, εντάχθηκε στην Εθνική Φρουρά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ