Στο κατάμεστο από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς «Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου», πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή βράβευσης για τον φετινό διαγωνισμό «Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια, Εκπαιδευτικές γέφυρες», στον οποίο βραβεύτηκε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας – Γεώργιου Μιχαήλ, πετυχαίνοντας για ακόμα μια φορά τρεις πρωτιές. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, παρέλαβε τα βραβεία, για λογαριασμό της διευθύνουσας Ελένης Ι. Παπακυριακού και της νηπιαγωγού Άντρης Ευσταθίου, αφού στο νηπιαγωγείο αυτή την βδομάδα, φιλοξενούνται εκπαιδευτικοί από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και πραγματοποιούνται δράσεις, σχετικές με το πρόγραμμα ‘Erasmus + Change your mind 4.0’.
Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές πήραν το 1ο βραβείο σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, στην κατηγορία «Τρισδιάσταση Κατασκευή», στην κατηγορία «Αφίσα» και στην κατηγορία «Σποτ». Στην κατηγορία «Τρισδιάστατη Κατασκευή» οι μαθητές του Α1 και του Α2 υπό την καθοδήγηση της διευθύνουσας Ελένης Ι. Παπακυριακού, αφορμώμενοι από τη γνωστή ρήση «Άνθρωπος που δεν έχει γνώση των καταβολών του, είναι δέντρο χωρίς ρίζες», έφτιαξαν κούκλες με χειροποίητες παραδοσιακές στολές και τις τοποθέτησαν στη βάση ενός τρισδιάστατου δέντρου που κατασκεύασαν και συγκεκριμένα μιας ελιάς.
Στον κορμό της ελιάς τοποθέτησαν μια χρυσή Κύπρο και στις ρίζες της τοποθέτησαν τις κούκλες, οι οποίες τις κρατούν σφιχτά, καταμαρτυρώντας ότι «Το ζήτημα δεν είναι να επιστρέψουμε εμείς στο παρελθόν, αλλά να δώσουμε ένα μέλλον στο παρελθόν μας».
Στην κατηγορία αφίσα, οι μαθητές του Α1 με την πολύτιμη βοήθεια της νηπιαγωγού Άντρης Ευσταθίου, έφτιαξαν μια αφίσα με τίτλο «Η Ελπίδα μας…».
Για την ακρίβεια, τα παιδιά εμπνευσμένα από το ποίημα του Κ. Μόντη «Της εισβολής», ζωγράφισαν ένα κορίτσι, το οποίο ταξιδεύει με το καράβι της Κερύνειας διαλαλώντας το μήνυμα της ελπίδας και της ελευθερίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στην κατηγορία σποτ, οι λιλιπούτειοι μαθητές του Α1 και του Α2, υπό την καθοδήγηση της διευθύνουσας Ελένης Ι. Παπακυριακού, έφτιαξαν ένα όμορφο σποτ για το τραγούδι «Ο Όρκος», τον οποίο μελοποίησε ο μουσικοσυνθέτης Στέλιος Γεροσίμου και ερμήνευσε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους.
Τα παιδιά μελετώντας το ποίημα του ήρωα της κοινότητας Γεώργιου Μιχαήλ, αποφάσισαν να το επενδύσουν με εικόνα. Έτσι μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου μπροστά από τα ευρήματα του αρχαίου οικισμού Κισσόνεργας «Μοσφίλια» και άλλων αρχαίων ευρημάτων της Πάφου, μια γιαγιά ξετυλίγει μέσα από τη διήγηση της την ιστορία του τόπου μας μπροστά από το αρχαίο αδράχτι.
Τα παιδιά σχημάτισαν με κόκκινα ροδοπέταλα την Κύπρο και τοποθέτησαν στην καρδιά της το περιστέρι της ελευθερίας. Τα παιδιά δίνουν υπόσχεση, ως άξιοι απόγονοι της Κύπρου να πολεμήσουν όταν χρειαστεί για την ελευθερία του τόπου μας. Μέσα στην εκκλησία δίνουν όρκο στον Θεό να διαφυλάξουν την πίστη, τα ιερά και τα ιδανικά της πατρίδας μας. Παράλληλα δίνουν και ένα δικό τους μήνυμα ότι μπορούμε να αγωνιστούμε να βρούμε μια δίκαιη και ειρηνική λύση.
Τέλος, κλείνουν τις πληγές της Κύπρου με φύλλα ελιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο πρόεδρος του ΣΓΚ Νεόφυτος Κωνσταντίνου, όσο και o ταμίας Στέφανος Μανώλη, ο οποίος παρέλαβε τα βραβεία, δήλωσαν στο Pafos Press ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι και περήφανοι για τις δράσεις που συμβαίνουν στο Νηπιαγωγείο τα τελευταία χρόνια και εύχονται το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας «Γεώργιου Μιχαήλ» να μπορέσει να εμπνεύσει και να συμπαρασύρει σε ανάλογες δράσεις και άλλα σχολεία.
Στο νηπιαγωγείο της Κισσόνεργας, τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να επιτελείται εξαιρετικό έργο και οι πολλά υποσχόμενοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτό Ελένη Ι.
Παπακυριακού (διευθύνουσα), Άντρη Ευσταθίου και Ροδούλα Ιωάννου, εκπροσωπούν επάξια τον τίτλο του παιδαγωγού.
Οι δράσεις τους, αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν ευσυνείδητους, ενεργούς πολίτες που νοιάζονται για το συνάνθρωπο, σέβονται και τιμούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπο τους και πολίτες που διέπονται από δημοκρατικό ήθος και αξίες.
Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, αφού σύμφωνα με τον Αριστοτέλη «Αυτοί που δίνουν καλή εκπαίδευση στα παιδιά πρέπει να τιμώνται περισσότερο από εκείνους που τα γέννησαν, γιατί οι γονείς τους έδωσαν μόνο τη ζωή, οι παιδαγωγοί όμως την ικανότητα να ζουν καλά».