16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Οσα ελέγχθηκαν για το φόνο του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή

Σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμπονται τρία πρόσωπα για τη δολοφονία εκ προμελέτης του 60χρονου

Διαδικασία παραπομπής των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση του φόνου 60χρονου στην Αναρίτα, για δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, θα γίνει σήμερα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Οι τρείς συλληφθέντες ηλικίας 41, 34 και 27 ετών, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνου, φόνο εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, παράνομης κατοχή και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και εμπρησμού οχήματος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα, είπε ο κ. Νικολάου, η υπόθεση θα καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών ανδρών μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε από πρόσωπο που δεν κατονομάζεται και ο οποίος φέρεται να ήταν παρών στη συζήτηση που έγινε σε ξυλόσπιτο του 34χρονου στο χωριό Κονιά.

Φέρονται να του είχαν προτείνει, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης του 34χρονου, να συμμετάσχει στη δολοφονία ή να τους προμηθεύσει με πιστόλι με χρηματικό αντίτιμο 20 χιλιάδων ευρώ. Ο μάρτυρας της Αστυνομίας ανέφερε σε κατάθεση του ότι αποχώρησε από την συζήτηση των άλλων τριών αλλά κρυφάκουσε ότι στόχος ήταν ο Λεόντιος Πογιατζής, για να “μείνει κλειστό το στόμα του”, κατά την έκφραση ενός από τους υπόπτους. Φέρονται να είχαν σχεδιάσει και τη διαφυγή τους και σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία θα κατέφευγαν σε σπίτι στο χωριό Τίμη. Η Αστυνομία κατέχει επίσης μαρτυρία ότι ο 34χρονος που συνελήφθη στην Πάφο χρησιμοποιεί κατά καιρούς διπλοκάμπινο όχημα σκούρου χρώματος που καταγράφεται από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης του στρατοπέδου της Ε.Φ. να προσεγγίζει την σκηνή του εγκλήματος, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του Πογιατζή. Ο ίδιος μάρτυρας της Αστυνομίας κατέθεσε επίσης ότι φεύγοντας από το σπίτι του 34χρονου οι δυο του έδειξαν ένα αυτόματο G 3 που είχαν στο καπό του οχήματος τους.

Η σορός του 60χρονου είχε εντοπιστεί απανθρακωμένη, μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά, το πρωί της 15ης Ιουλίου 2021, στην περιοχή Αναρίτας, στην επαρχία Πάφου. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα είχε τεθεί κακόβουλα.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό, κατέδειξε ότι ο θάνατος του 60χρονου προήλθε από τραύματα στην κοιλιακή χώρα, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ