21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Βροχές, καταιγίδες μέχρι και χαλάζι στο μενού του καιρού σήμερα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού. 
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.
Μάλιστα, σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά ο καιρός
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά παράλια, όπου θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά παράλια, όπου θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.
Το Σαββατοκυρίακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Από το απόγευμα της Κυριακής, στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ