24.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

Ραφαήλ Δημητρίου: Η Εκκλησία του Αγ.Εφραίμ των θαυμάτων ολοκληρώνεται τον Ιούνιο στην Τάλα

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ, Ραφαήλ Δημητρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τ» αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών που διεξάγονται για την ανέγερση του Ιερό Ναού του Αγίου Εφραίμ στην Τάλα.

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως η Εκκλησία καλώς εχόντων των πραγμάτων ολοκληρώνεται περί τα τέλη Ιουνίου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την στήριξη του κοινού. Πρόσθεσε επίσης, πως ο Άγιος Εφραίμ βοηθά τους πιστούς να αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες τους.

Που βρίσκονται οι εργασίες ανέγερσης της Εκκλησίας του Αγίου Εφραίμ στην Τάλα;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι εργασίες τώρα συνεχίζονται με το κτίσιμο της πέτρας , το διακοσμητικό τουβλάκι που θα διακοσμεί τον ναό περιμετρικά , έχουν ξεκινήσει οι μονώσεις πάνω στους τρούλους , θα τοποθετηθούν τα κεραμίδια εντός του Απριλίου και μετά ξεκινάει παραλλήλως το επίχρισμα του ναού. Οπόταν στην πορεία με ημερομηνία που μας κατέθεσε ο εργολάβος Α. Ιωάννου, ο ναός ολοκληρώνεται περί τα τέλη Ιουνίου .

Τι θα περιλαμβάνει ο ναός;

Ο ναός θα περιλαμβάνει μέσα, την λάρνακα του Αγίου Εφραίμ, το ψηλό γλυπτό το τέμπλο μας και ότι χρειάζεται μια εκκλησία.

Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν με την ανέγερση του ναού;

Είναι συγκίνηση γιατί εμείς μαζί με τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Αλέξιο τον Εγκλειστριώτη, ξεκινήσαμε από το μηδέν. Ο πρώτος μας έρανος ήταν με άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών που τον πραγματοποιήσαμε στον Mall στην Πάφο. Με το ποσό που συγκεντρώσαμε καταφέραμε να κάνουμε μόνο τον έναν τοίχο, αλλά μετά στην πορεία και με όλα τα γεγονότα που ακολούθησαν καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να σκελετώσουμε τον ναό. Ήταν δύσκολο το εγχείρημα λόγω και της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Μόνο συγκίνηση νιώθεις και δέος… όταν βλέπεις την αγάπη του κόσμου να έρχεται από μόνη της να βοηθάει και μέχρι στιγμής βρήκαμε αρκετή βοήθεια από τον κόσμο . Χρειάζονται βεβαίως ακόμη πολλά χρήματα για να τελειώσει, αλλά ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει να το τελειώσουμε.

Επισκέπτονται τον νεοανεγειρόμενο ναό οι πιστοί και το μικρό εκκλησάκι που έχει τοποθετηθεί έξω απ’ αυτόν;

Ναι οι πιστοί επισκέπτονται το μικρό εκκλησάκι που φιλοξενείται έξω από τον ναό. . Ο κόσμος σταματά καθημερινά εκεί τόσο από την Πάφο, αλλά και από όλη την Κύπρο. Έρχονται να προσκυνήσουν και να ανάψουν το καντήλι . Ακολούθως πηγαίνουν στην Εκκλησία του Αγίου Νεοφύτου για να προσκυνήσουν στο ιερό λείψανο του Αγίου Εφραίμ.

Ποια μηνύματα στέλνει η εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στους πιστούς;

Tα μηνύματα που στέλνει είναι ότι ο Άγιος βοηθά πολλούς πιστούς και στις δοκιμασίες που περνούν. Πολλοί πιστοί σταματούν στο μικρό εκκλησάκι να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν, περιμένοντας πως και πως να τελειώσει ο ναός. Πρέπει επίσης να σημειώσω, πως ο ναός για σκοπούς ασφαλείας μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης δεν θα είναι πάντα ανοιχτός για αυτό το εκκλησάκι θα εξυπηρετεί τους πιστούς.

Θα λειτουργεί η Εκκλησία;

Ναι θα λειτουργεί για παρακλήσεις και για θεία λειτουργία, όμως αυτό θα αφορά το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου, όπου και ανήκει η Εκκλησία του Αγίου Εφραίμ αφού η Μονή του Αγίου Νεοφύτου είναι Σταυροπηγιακή Βασιλική Μονή.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι Παγκύπριο;

Το ενδιαφέρον του κόσμου δεν είναι μόνο Παγκύπριο είναι Παγκόσμιο. Δεχτήκαμε βοήθεια για την ανέγερση του ναού και από πιστούς που διαμένουν σε άλλες χώρες όπως την Αυστραλία, την Γερμανία, στον Καναδά, την Αγγλία και παντού. Όπου υπάρχουν Ορθόδοξοι πιστοί, ειλικρινά μας βοήθησαν αρκετά. Ο Άγιος έκανε την εμφάνιση του με διάφορα θαύματα που μαρτυρούν οι ίδιοι οι πιστοί και σε ξένες χώρες είτε από το λαδάκι που τους έχει σταλεί ή από το βιβλίο. Μάθανε λοιπόν τον Άγιο μέσω αυτού του έργου. Μακάρι να είναι καλά όλοι.

Τι μηνύματα θέλετε εσείς να στείλετε;

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής να έχουν μόνο πίστη, να πιστεύουν αληθινά, ταπεινά να προσεύχονται και να ελπίζουν στον Θεό και στους Αγίους μας. Όλοι οι Άγιοι είναι θαυματουργοί , πρέπει να δοξάζουμε όλους τους Αγίους όπως στην Μονή του Αγίου Νεοφύτου, είναι ο Άγιος Νεόφυτος η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και η εκκλησία του Αγίου Εφραίμ που περικυκλώνουν το μοναστήρι. Οπότε πρέπει όλους τους Αγίους να τους δοξάζουμε και να ζητούμε ταπεινά την βοήθεια τους.

Έχετε εκδώσει δύο βιβλία για τον Άγιο Εφραίμ…

Εγώ προσωπικά έχω γράψει ένα βιβλίο στην αρχή αφιερωμένο στον Άγιο Εφραίμ και τώρα εκδώσαμε και το δεύτερο βιβλίο του Αγίου Εφραίμ υπό τον τίτλο«Άγιος Εφραίμ, ο Άγιος της Αστραπής». με την βοήθεια της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας. Και το δεύτερο βιβλίο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Εφραίμ περιέχει επίσης και θαύματα που έχουν μοιραστεί διάφοροι πιστοί. Πρέπει να σας πως πως θα βοηθήσουμε όχι μόνο στο κτίσιμο του δικού μας ναού, αλλά και άλλων εκκλησιών, όπως είναι ο Προφήτης Ηλίας στην Τσάδα, όπως είναι ο Άγιος Λουκάς στην Λεμεσό . Αλλά και τα παιδιά που χρειάζονται χρήματα για την αποθεραπεία τους στο εξωτερικό ή ακόμη και στην Κύπρο. Καλούμε επίσης τους πιστούς να στηρίξουν, όπως μπορεί ο καθένας, την προσπάθεια της αποπεράτωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ . Δεν πρέπει να χάσουμε ποτέ την πίστη μας.

Τα έξοδα της ανέγερσης είναι πολλά;

Ναι πολλά, προσπαθούμε με δωρεές να μειώσουμε τα έξοδα . Η ανέγερση του ναού θα υπερβεί τις 200 χιλιάδες ευρώ, όπως εκτιμάμε… Σημειώνεται πως το δεύτερο βιβλίο του Ραφαήλ Δημητρίου υπό τον τίτλο «Άγιος Εφραίμ, ο Άγιος της Αστραπής» διατίθεται στις Υπεραγορές Papantoniou, στο Βιβλιοπωλείο “Άγιος Κοσμάς, ο Αιτωλός” (κυρία Νίκη – 26933547) και στο Βιβλιοπωλείο ”IXΘΥΣ” (Φελλαχόγλου 10, 8016, Πάφος).

Πηγή: taxidromos24.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ