21.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού- Όλες οι δράσεις που θα ακολουθήσουν

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό ανακοινώνει ότι το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, διοργανώνει Παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης.

Ο Αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή ή αλλιώς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), η οποία εμποδίζει όλη την ανάπτυξη του ατόμου κατά την διάρκεια της ζωής του και επηρεάζει τις κοινωνικές και τις συναισθηματικές του σχέσεις με τους γύρω του. Η απουσία υποδομών και το γεγονός ότι ο αριθμός των ατόμων που διαγνώνονται κάθε χρόνο με Αυτισμό αυξάνεται ραγδαία επιβάλλει την ενημέρωση του κοινού, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και τη μελλοντική τους εξασφάλιση.

Η 2α Απριλίου ορίζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η οποία γιορτάζεται παγκοσμίως με τη διοργάνωση του Light it up Blue. Την ημέρα αυτή κεντρικά κτίρια και ιστορικά μνημεία στις πρωτεύουσες διάφορων χωρών φωταγωγούνται με μπλε χρώμα και γίνονται πολλές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα με Αυτισμό. Όπως το μπλε της θάλασσας, το μπλε του ουρανού, το μπλε που συμβολίζει τον Αυτισμό, αγκαλιάζει τις δεξιότητες και τα ταλέντα των αυτιστικών ατόμων ρίχνοντας φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις για το Light it up Blue τελούν υπό την υψηλή προστασία της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδου. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της διοργάνωσης, θα φωταγωγηθούν δημόσια κτίρια και ιστορικά μνημεία και θα πραγματοποιηθούν πορείες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα.

Οι πορείες στις 2 Απριλίου θα διεξαχθούν ως ακολούθως:

Στη Λευκωσία η πορεία θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ. με εκκίνηση και τερματισμό το Δημαρχείο Στροβόλου, το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Στροβόλου και Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό. Την πορεία θα συνοδεύουν οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές Κύπρου, η μπάντα του 76ου σύστημα προσκόπων και τέλος την πορεία θα υποδεχθεί και η Φιλαρμονική της Αστυνομίας.
Στη Λεμεσό η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 μ.μ. με εκκίνηση το Δημαρχείο Λεμεσού και τερματισμό στο Παλαιό Λιμάνι το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό. Την πορεία θα συνοδεύουν οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές Κύπρου και η μπάντα Σώμα Κυπρίων οδηγών επαρχίας Αμμοχώστου.
Στην Πάφο η πορεία θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ. με εκκίνηση το Κέντρο Παρέμβασης Πάφου (Εύρου 2B) και τερματισμό το Δημαρχείο Πάφου το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Πάφου και Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό. Την πορεία θα συνοδεύσουν οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές Κύπρου και το σύνολο κρουστών, του μουσικού σχολείου Πάφου

Στην Λάρνακα η πορεία θα ξεκινήσει στις 7:00μμ με εκκίνηση την Αστυνομία Φοινικούδων και τερματισμό το Μεσαιωνικό κάστρο, το οποίο και θα φωταγωγηθεί. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος και Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό. Την πορεία θα συνοδεύσουν οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές Κύπρου και οι οδοιπόροι Αγάπης.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους θα συμβάλουν ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Light it up Blue, μέσα από την ευγενική τους χορηγία, τους απλούς εθελοντές που θα βοηθήσουν στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων, τους Δημόσιους λειτουργούς για την μπλε φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων και ιστορικών μνημείων, τους πολίτες αλλά και τα μέλη μας για τη συμμετοχή τους στις πορείες Παγκύπρια και σε όλα τα δημόσια ή διάσημα πρόσωπα που θα συνενεργήσουν στην δημοσιοποίηση και γνωστοποίηση της όλης διοργάνωσης που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Αυτισμό.

Το γεγονός ό,τι κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, παρά τις δυσκολίες που περνά ο τόπος μας, αγκαλιάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, εφοδιάζει τις οικογένειες των ατόμων με Αυτισμό με δύναμη και ελπίδα.

Η συμμετοχή των συμπολιτών μας σε αυτές τις εκδηλώσεις και φέτος, θα αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, πιο φιλικό, πιο προσβάσιμο με αποδοχή, σεβασμό αλλά και συμπερίληψη στα Άτομα με Αναπηρίες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ