25.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

1000 ΜΠΡΑΒΟ- Παφίτισσα η 2η Κύπρια αναλογική αστροναύτης

Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο ακόμη μια φορά αφού άλλη μια συμπατριώτισσά μας, επιλέγηκε να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ως “αναλογική αστροναύτης”

Ο λόγος για την Παφίτισσα Ελεωνόρα Κάιζερ ηλικίας 21 ετών η οποία είναι απόφοιτος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Northumbria του Νιουκαστλ και η οποία ολοκληρώνει σε ενάμιση μήνα το μεταπτυχιακό της στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Η Ελεωνόρα επιλέγηκε ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους Παγκοσμίως να συμμετάσχει σε προσομοίωση αναλογικής διαστημικής αποστολής η οποία θα γίνει στο LuNares Research Station στη Πολωνία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συνολικά επιλέγησαν 6 άτομα από διάφορες χώρες και σύμφωνα με τη διαδικασία θα παραμείνουν “κλειδωμένα” για 2 εβδομάδες σε ένα κτίριο που είναι ένας αναλογικός βιότοπος που παρέχει στους ερευνητές την ευκαιρία να συνδυάσουν ιατρικές και ψυχολογικές μελέτες με σενάρια διαστημικής αποστολής σε συνθήκες διαστήματος.

Τα έξι μέλη της αποστολής θα ακολουθήσουν με λίγα λόγια την καθημερινότητα ενός αστροναύτη.

Ο σκοπός της αποστολής είναι να μελετήσουν τις νευρολογικές και ψυχολογικές επιδράσεις της καραντίνας σε ακραίες συνθήκες όπως αυτές του διαστήματος.

Η επιλογή της Ελεωνόρας Κάιζερ αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για την ίδια την οικογένειά της όσο και για την Πάφο μας αφού τέτοιοι ενάρετοι νέοι δείχνουν το παράδειγμα σε όλους μας για να διεκδικούμε και να στοχεύουμε ψηλά, στην κυριολεξία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ