20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Όλα έτοιμα για τις Τρωάδες- Στην Πάφο Μπεμπεδέλη και Τερζόπουλος

Δημοσιογραφική διάσκεψη δίνουν αυτή την ώρα στα γραφείου του Οργανισμού Πάφος 2017 οι συντελεστές της μεγάλης παράστασης Τρωάδες η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7&8 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου στις 8:30μμ. 


Ο οικουμενικά καταξιωμένος σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Δέσποινα Μπεμπεδέλη η οποία θα υποδυθεί την Εκάβη στις Τρωάδες του Ευριπίδη μίλησαν σήμερα για την παράσταση ευχαριστώντας ταυτόχρονα το ΠΑΦΟΣ 2017 που μέσα απο την επιλογή των έργων που παρουσιάζει στο σύνολό του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κρατάει ψηλά τον Πολιτισμό ο οποίος στις μέρες μας περνάει δύσκολα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απο μέρους του Οργανισμού ο Πρόεδρος Χρήστος Πατσαλίδης ευχαρίστησε τους δυο δημιουργούς επαναλαμβάνοντας ότι το Πάφος 2017 θα συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο ποιοτικές εκδηλώσεις αφού όπως αποδεικνύεται ο κόσμος τις αγκαλιάζει και τις στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις.

Η διευθύντρια του ΠΑΦΟΣ 2017 Γεωργία Ντέτσερ αφού εξήρε τη σπουδαία προσφορά των δυο δημιουργών στον Πολιτισμό Ελλάδας και Κύπρου ανέγνωσε τα βιογραφικά τους δίνοντας το στίγμα της πλούσιας δράσης τους στο θέατρο κι τον κινηματογράφο.

Η κα. Ντέτσερ εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλες παραγωγές και τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες.

 

Οι “Τρωάδες” ή τα “Τείχη της Ντροπής” όπως ήταν ο αρχικός τίτλος της παραγωγής, αποτέλεσαν κομβικό έργο στην υποψηφιότητα της Πάφου για τον τίτλο με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στη σκηνοθεσία τους. Ο ίδιος  σκηνοθετεί για πρώτη φορά τις “ Τρωάδες”,  με σημείο ορόσημο  τα τείχη σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Με τις «Βάκχες», το 1986, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος τάραξε το ελληνικό θεατρικό τοπίο και έκτοτε συνεχίζει να συναρπάζει με τις  παραστάσεις του σε όλο τον κόσμο. Ο  σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου Άττις σκηνοθετεί τη  συγκλονιστική αυτή τραγωδία για τον πόλεμο, το ξεριζωμό και τους πρόσφυγες, μια τραγωδία όπως λέει του 21ου αιώνα.

Στις «Τρωάδες» συμμετέχουν ηθοποιοί από διχοτομημένες πόλεις, τη Λευκωσία, το Μοστάρ και την Ιερουσαλήμ, όπως επίσης  τη Συρία και την Ελλάδα. Η μεγάλη κυρία του θέατρου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο δραματικό ρόλο της Εκάβης και η ταλαντούχα και σταθερή πρωταγωνίστρια του Τερζόπουλου, Σοφία Χιλλ στο ρόλο της Ελένης.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη, που επρόκειτο να δημιουργήσει τη σκηνική εγκατάσταση της παράστασης. Τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου εικαστικού,  ο οποίος επισκέφθηκε για αυτή την παραγωγή 2 φορές την Πάφο πριν τον θάνατο του, ο σκηνοθέτης δημιουργεί και εντάσσει εικόνες και αναφορές από το έργο του Κουνέλλη στην παραγωγή.

Με τη συνεργασία του θεάτρου ‘Αττις

Χορηγοί Επικοινωνίας: Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ & Περιοδικό Time Out

 Εισιτήρια: 20 & 15 ΕΥΡΩ (Αγορά εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.soldoutticketbox.com, So Easy Stories Παγκύπρια, Time Out Store Πάφος)

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ