25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ψυχρό μέτωπο φέρνει βροχές, καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Απόψε η περιοχή μας αναμένεται να επηρεαστεί από ψυχρό μέτωπο που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό με επίκεντρο τη δυτική Τουρκία και σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα από τα δυτικά-βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με το kitasweather.com αναμένεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά νωρίς το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα θα πρέπει να αρχίσουν να παρατηρούνται βροχές/καταιγίδες οι οποίες προοδευτικά θα κινηθούν προς ανατολικά. Ο καιρός σημειώνει σταδιακή σημαντική βελτίωση τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Οι βροχές θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και ολόκληρο. Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται στο δυτικό μισό του νησιού με πιθανές ποσότητες από 3 έως 20 χιλιοστά και στο ανατολικό μισό του νησιού από 0 έως 7 χιλιοστά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναλυτικά ο καιρός:

Απόψε αναμένεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά και μέχρι τα μεσάνυχτα θα πρέπει να αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες, οι οποίες προοδευτικά θα κινηθούν προς ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές. Στο δυτικό μισό του νησιού οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο γενικευμένες, συχνές και έντονες σε σχέση με το ανατολικό μισό. Στο Τρόοδος πάνω από 1700 μέτρα αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση (1-3cm) από τα 1750 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ σε περιοχές των καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 13 στα παράλια και 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Κυριακή αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές/καταιγίδες αλλά πολύ σύντομα ο καιρός βελτιώνεται, με τις βροχές να γίνονται πιο τοπικές και να περιορίζονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού μέχρι το απόγευμα.

Τη Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στο Τρόοδος πάνω από 1700 μέτρα αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση (1-3cm) από τα 1750 μέτρα και άνω. Πτώση θερμοκρασίας.

Το βράδυ της Δευτέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Ο καιρός σύντομα βελτιώνεται, με τις βροχές να γίνονται πιο τοπικές και να περιορίζονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ