27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη από τη ΝΕΔΗΣΥ Πάφου

Με αφορμή τη Παγκόσμια Εβδομάδα Ψηφιακού Βιβλίου, η Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου εγκαινιάζει το θεσμό της “Ψηφιακής Βιβλιοθήκης”.  

Με σχετική ανακοίνωση η ΝΕΔΗΣΥ Πάφου αναφέρει τα εξής:

Έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ νέους με γνώσεις και αγάπη για τα βιβλία.  Αν εμείς διαβάζαμε Ντοστογιέφσκι στα 14, τα τωρινά παιδιά πρέπει να διαβάζουν τα πάντα γιατί είναι πιο έξυπνα από εμάς, πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.  Πόσο έυκολο είναι σήμερα με τα μέσα που κατέχουμε ένας νέος να έχει πρόσβαση στα βιβλία;  Ως Νέοι μπορούμε και οφείλουμε να προσεγγίσουμε τα βιβλία μέσα από το πνεύμα της εποχής μας, να ξαναφέρουμε το βιβλίο στα μέτρα μας, να εκμεταλλευτούμε τα σύγχρονα μέσα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αλλάζουμε μεθόδους, όπως άλλαξαν και οι εποχές! Το μόνο που παραμένει το ίδιο είναι η σημασία και η ανάγκη της γνώσης. Έχουμε τα μέσα και τα εργαλεία για να το κάνουμε πράξη. Είναι γι’αυτό που θεσμοθετούμε τη “Ψηφιακή Βιβλιοθήκη” της ΝΕΔΗΣΥ.

Βιβλία που αφορούν την Πάφο, για να μάθουμε οι νεότεροι και να αναπολήσουν οι παλαιότεροι!

Με το σύνθημα «Διάβασε ένα ψηφιακό βιβλίο» λοιπόν που συνοδεύει την Παγκόσμια Εβδομάδα Ψηφιακού Βιβλίου, η Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου εγκαινιάζει το θεσμό της “Ψηφιακής Βιβλιοθήκης”.  

Από τις 07-13 Μαρτίου θα “ανεβάζουμε” βιβλία στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα τα οποία θα διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους (http://elibrary.nedisy.org).  Τα βιβλία που έχουν επιλεγεί αφορούν αποκλειστικά την Πάφο και ευχαριστούμε τους συγγραφείς τους που πρόθυμα μας έδωσαν την άδεια.  

Ταυτόχρονα απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους λογοτέχνες, συγγραφείς αλλά και φίλους του βιβλίου να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τη βιβλιοθήκη μας“!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ