16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Τέσσερα χρόνια χωρίς τη Μαριάννα

Συμπληρώνονται σήμερα 4 χρόνια από το θάνατο της πρωταθλήτριας μας στο Άλμα Επί Κοντώ Μαριάννας Ζαχαριάδη.


Ήταν Μ. Δευτέρα του 2013 όταν η 23χρονη τότε αθλήτρια άφηνε την τελευταία της πνοή στην Αθήνα (όπου ζούσε μόνιμα με την οικογένεια της), νικημένη από το λέμφωμα Χότσκινς (καρκίνος του λεμφατικού ιστού), λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο για την Κύπρο με τελικό προορισμό το χωριό της, Κελοκέδαρα στην Πάφο. Εκεί όπου συνήθιζε, να πηγαίνει Πάσχα και Καλοκαίρι…
Νιώθοντας ότι πλησίαζε το τέλος ήθελε να πάει στο χωριό του παππού Χαράλαμπου και της γιαγιάς Μαριούς για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά δεν πρόλαβε… Επέστρεψε εσπευσμένα στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου «λύγισε». Το κοντάρι της, την κρίσιμη στιγμή δεν τεντώθηκε καλά και έριξε τον πήχη της ζωής. Η Μαριάννα, όμως, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο της αθανασίας της ψυχής «Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος…Γεννήθηκα όμως με φτερά και δεν θα σταματήσω να πετάω…» είχε γράψει στο facebook η Μαριάννα από το κρεβάτι του πόνου περίπου δύο μήνες πριν από το θάνατο της.
Η Μαριάννα έκανε πολλά όνειρα, πριν η ατυχία τη βρει το 2011. Προερχόταν, άλλωστε, από δυο αργυρά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009 και στους Κοινοπολιτειακούς του Νέου Δελχί το 2010. Είχε ήδη μπει σε κύκλο Ολυμπιακής προετοιμασίας για το Λονδίνο (2012). Την πρόλαβε, όμως, η αρρώστια και της έφραξε το δρόμο. Μοιάζει σαν παραμύθι με κακό τέλος, αλλά ήταν η σκληρή πραγματικότητα.
Το Πάσχα του 2013 στα Κελοκέδαρα της Πάφου δεν ήταν το ίδιο όπως τα προηγούμενα. Η μικρή κοινότητα της Πάφου έθαβε τη Μαριάννα και πενθούσε. Ο κεντρικός δρόμος του χωριού φέρει πλέον το όνομα της ενώ στο πολιτιστικό κέντρο υπάρχει σε περίοπτη θέση ένας μικρός χώρος-μουσείο για την Μαριάννα.

 

Πηγή: sigmalive.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ