19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Χρίστος Μακαρίου: Σημαντική για όλους μας η φιλοξενία παιδιών απο την Herzliya 

Γερά θεμέλια για την περεταίρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών θέτουν οι ανταλλαγές μαθητών μεταξύ της Πάφου και της Herzliya που εγκαινίασαν από φέτος οι δύο Αδελφοποιημένες πόλεις.

Τις μέρες αυτές, ομάδα μαθητών από την Herzliya  φιλοξενείται από οικογένειες της Πάφου, σε ανταπόδοση αντίστοιχης φιλοξενίας πού έτυχαν οι δικοί μας μαθητές στην Ισραηλινή πόλη τον περασμένο Ιούλιο.

Το πρωί, οι μαθητές των δύο πόλεων  και οι συνοδοί καθηγητές επισκέφτηκαν το  Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ενώ συνεχίζουν τις εκδρομές τους σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους,  οι Ισραηλινοί μαθητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν το Α’ Λύκειο Πάφου όπου θα συμμετέχουν στο μάθημα και θα  ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Μιλώντας στο PafosPress.com ο αντιδήμαρχος Πάφου, Χρίστος Μακαρίου, ανέφερε ότι είναι σημαντική αυτή η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δυο πόλεων απο τα μικρά παιδιά μέχρι τους Δήμους αλλά και τις επιχειρήσεις.

Ειδικά για τους μαθητές, είπε, είναι σπουδαία εμπειρία να ζουν και να βλέπουν την κουλτούρα και τις συνήθειες του λαού μας γιατί οι επαφές αυτές θα σφυρηλατήσουν ισχυρούς δεσμούς που θα αποτελέσουν το καλύτερο προζύμι για μια μελλοντική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ