21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Χιονοκαταιγίδα σημειώνεται στο Τρόοδος [φωτογραφίες]

Οι καταιγίδες που επηρέασαν νωρίτερα την επαρχία Πάφου και είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή ρεύματος έχουν κινηθεί ανατολικά όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα του ραντάρ.

Στην περιοχή του Τροόδους είναι σε εξέλιξη χιονοκαταιγίδα με βαριές χιονοστρώσεις. Το ύψος των χιονιών στο ξενοδοχείο Jubilee είναι 5 εκατοστά. Οι εικόνες είναι από κάμερες στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δύο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας το επόμενο 24ωρο με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος.

Βαρομετρικό χαμηλό με επίκεντρο στην κεντρική Τουρκία υποστηριζόμενο από Short wave trough (Σφήνα ύφεσης) στη μέση τροπόσφαιρα, αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας νωρίς απόψε με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος. Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται νωρίς το βράδυ, αρχικά από τα δυτικά με σταδιακή επέκταση προς τα ανατολικά. Κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, οι βροχές/καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες.

Το δεύτερο χαμηλό, αυτή την ώρα βρίσκεται στην περιοχή της Ελλάδας και αναμένεται να μας επηρεάσει αύριο Κυριακή με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος. Οι καταιγίδες πιθανό να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Στο σύνολό τους αυτά τα δύο συστήματα αναμένεται να καλύψουν όλο το νησί από βροχές, αλλά τοπικά το συνολικό ύψος βροχής αναμένεται να είναι χαμηλό. Οι συνολικές ποσότητες βροχής που αναμένουμε είναι από περίπου 3 έως 45 χιλιοστά, με μέσο ύψος βροχής γύρω στα 9 έως 14 χιλιοστά. Η βροχόπτωση για το μήνα, από το 46% που βρίσκεται τώρα, αναμένεται να πλησιάσει ή και να φτάσει το 60% της κανονικής για την εποχή. Στην πιο πάνω εικόνα βλέπετε τη συνολική βροχόπτωση που αναμένουμε από τα δύο συστήματα κακοκαιρίας που αναφέρουμε πιο πάνω.

Νέος αυλώνας χαμηλών πιέσεων αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το διάστημα 17-19 του μήνα με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας.

Πηγή: kitasweather.com

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ