18.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Χειρότερη με διαφορά η Κύπρος στην αύξηση των θανατηφόρων κατά το 2015 στην Ευρώπη

Στην χειρότερη θέση του σχετικού πίνακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Κύπρος σε σχέση με την αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων για το 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του REACTION Youth for the Prevention.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του REACTION και Αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριος Σταύρου δήλωσε ότι είναι τραγικό ενώ η πλειοψηφία των χωρών να έχουν μείωση εμείς στην Κύπρο να έχουμε αύξηση σε σχέση με το 2014 που να αγγίζει το 27%.

Στην Κύπρο , σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, υπάρχει μια γενικότερη μείωση από το 2010 που αγγίζει το 5% εντούτοις το 2015 είχαμε αυτή την μεγάλη αύξηση. Την θεαματικότερη μείωση της τελευταίας εξαετίας στις θανατηφόρες συγκρούσεις σημείωσε η Ελλάδα με μείωση πέραν του 36%.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις στην Κύπρο το 2015 είχαν ανέλθει στις 56 με 57 νεκρούς. Η επαρχία Λευκωσίας είχε τους περισσότερους νεκρούς (17) ενώ ο χειρότερος μήνας ήταν με διαφορά ο Ιούλιος. Ημέρα Τετάρτη και στο χρονικό πλαίσιο μεταξύ 12:00 – 19:59 φαίνεται να έχουν συμβεί οι περισσότερες θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις.

Από τους 57 νεκρούς το 2015, οι 19 ήταν οδηγοί, οι 16 ήταν πεζοί ενώ ακολουθεί η κατηγορία των μοτοσικλετιστών με 12 νεκρούς. Πέραν του 50% των μοτοσικλετιστών και των επιβατών/οδηγών οχημάτων που έχασαν την ζωή τους δεν έφεραν κράνος και ζώνη ασφαλείας αντίστοιχα. Εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και για τους κυπριακούς αυτοκινητόδρομους όπου είχαμε 6 θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις με 6 νεκρούς.

Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η κοινή συστράτευση υπηρεσιών, οργανισμών αλλά και του καθενός από εμάς ξεχωριστά για να καταπολεμήσουμε τον Μολώχ της Ασφάλτου. Είναι αδιανόητο κάθε χρόνο να χάνονται τόσοι άνθρωποι στους κυπριακούς δρόμους, είναι καιρός να πάμε ένα βήμα μπροστά, να σταματήσουμε αυτή την αιματοχυσία, καταλήγει ο Μάριος Σταύρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ