17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Χειμωνιάζει στην Κύπρο με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Ισχυρός αντικυκλώνας στη Βόρεια Ευρώπη θα ευνοήσει την πρώτη κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών του Φθινοπώρου προς Ανατολική Ευρώπη και κατ’ επέκταση προς Βαλκάνια και ανατολικό μισό της Μεσογείου.
Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας που θα φέρουν άστατο καιρό με βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και ενίσχυση ανέμων, όπως αναφέρει η πρόβλεψη του kitasweather.com.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Το απόγευμα στα παράλια θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 30 στα παράλια και 20 στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα. Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία την Τετάρτη δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Πέμπτη σημειώνει μικρή πτώση. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακοαναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Την Παρασκευή και την Κυριακή ίσως έχουμε και κάποιο παγκύπριο πέρασμα από βροχές/καταιγίδες, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι κατά το τριήμερο, κυρίως δυτικοί-νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος, τις επόμενες μέρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν τη δημιουργία ιχνών συμπύκνωσης (Contrails) σε υψόμετρο που πετούν τα επιβατικά αεροπλάνα, έτσι αυτές οι άσπρες γραμμές που θα παρατηρούνται πάνω από την περιοχή μας θα είναι απόλυτα δικαιολογημένες και όχι «ψεκασμοί», διευκρινίζει το kitasweather.
Τι προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου: 

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται παροδικά, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αργότερα παροδικά στα νοτιοδυτικά, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Σταδιακά, κατά τις µεσηµβρινές και πρώτες απογευµατινές ώρες, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή στα ορεινά και ανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 και σταδιακά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, και το απόγευµα στα νότια και νοτιοδυτικά ισχυροί 5 και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγµένη και τοπικά στα νότια το απόγευµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 30 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, µε την θερµοκρασία να µήν σηµειώνει αξιόλογη µεταβολή. Την Παρασκευή παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Πηγή: city.sigmalive.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ