19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: «Προλάβαμε τα χειρότερα» από τη φωτιά στην Κοιλάδα των Κέδρων (pics)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 17:35 η πυρκαγιά που ξέσπασε από πτώση κεραυνού στην τοποθεσία Μαύρη Κρεμνή, εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15:50 το απόγευμα μετά από πτώση κεραυνού στην τοποθεσία Μαύρη Κρεμνή εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου.Συγκεκριμένα η πυρκαγιά εκδηλώθηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού εργάστηκαν δύο πυροσβεστικά αεροπλανάκια του Τμήματος Δασών, δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της ΚΔ, οκτώ δασικοί υπάλληλοι, 23 δασοπυροσβέστες, 14 οχήματα του Τμήματος Δασών, και ένα όχημα με δύο άτομα της πυροσβεστικής της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η φωτιά κατέκαψε 150 τ.μ. με άγρια βλάστηση και ένα μεμονωμένο δέντρο που είχε κτυπηθεί από κεραυνό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, «προλάβαμε τα χειρότερα στο παραένα. Δεν υπήρχε χειρότερο σημείο για να ξεσπάσει φωτιά». Μέσω του Sigmalive, εξέφρασε δημόσιες ευχαριστίες στα μέλη του Τμήματος Δασών, οι οποίοι βρίσκονταν σε επαγρύπνηση μετά από οδηγίες που έλαβαν το πρωί, αφού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το επίπεδο συναγερμού για πυρκαγιές βρισκόταν στο κόκκινο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ