22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Χαραλάμπους Χάρης Τσιολής: “Να ξαναποκτήσει η Αγίου Αντωνίου την παλιά της αίγλη”

Η οδός Αγίου Αντωνίου στην Κάτω Πάφο αποτελούσε κάποτε σημείο αναφοράς για τον κάθε ένα από εμάς και ήταν συνώνυμο της διασκέδασης, που νοσταλγικά αναπολούμε.

Τα τελευταία χρόνια, για χάρη της ανάπτυξης και της προόδου, προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της περιοχής επενδύοντας κάποια εκατομμύρια που στόχο είχαν να της προσθέσουν αίγλη και να την καταστήσουν πρότυπο διασκέδασης για τους ντόπιους αλλά και τους ξένους επισκέπτες της πόλης μας. Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, σε όλους γνωστά και απογοητευτικά. Ενώ επενδύθηκαν σεβαστά ποσά για εξωραϊσμό και αναβάθμιση της περιοχής, εντούτοις παραμελήθηκε σοβαρά από όλες τις αρμόδιες αρχές η προβολή και η λειτουργικότητα της.

Το έργο είναι αναμφισβήτητα αξιόλογο, αλλά αυτό, από μόνο του, δεν αρκεί. Η προβολή και στήριξη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα αποτελούσε σοβαρό εχέγγυο για την επιτυχία του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δυστυχώς, οι επιχειρηματίες έχουν παραμεληθεί και δεν εισακούονται τα αιτήματα τους, αφού αυτοί είναι που βιώνουν καθημερινά προβλήματα της περιοχής. Αποτέλεσμα της άσχημης εικόνας στην ευρύτερη περιοχή, είναι η τάση φυγής και εγκατάλειψης, που παρατηρείται με κλείσιμο επιχειρήσεων, μετεγκατάσταση μονίμων κατοίκων της Κάτω Πάφου σε πιο ήσυχες και υγιείς περιοχές της  επαρχίας, καθώς επίσης και γενική απαξίωση και απουσία ενδιαφέροντος για δημιουργία ποιοτικών επιχειρήσεων και σοβαρών επενδύσεων.

Οι απομείναντες επιχειρηματίες της οδού Αγίου Αντωνίου αναμένοντας με φρούδες ελπίδες την αρχή της τουριστικής περιόδου για μια καλύτερη και εποικοδομητικότερή χρονιά και ευελπιστώντας να έχουν σύμμαχο τις Αρχές και να τύχουν συμπαράστασης, στήριξης και βοήθεια για να μπορέσουν να προσφέρουν στους επισκέπτες της περιοχής καλύτερη ψυχαγωγία δεν βρήκαν και δεν βρίσκουν ακόμα καμία ανταπόκριση, εκτός βέβαια από την επίσκεψη στα υποστατικά τους λειτουργών των αρμόδιων σωμάτων για έκδοση εξώδικων προστίμων σε σχέση με τυχόν μη έγκαιρη διευθέτηση κάποιων ζητημάτων.

Ευελπιστώ με την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου, οι Αρχές της Πάφου να εισακούσουν επιτέλους την φωνή των επιχειρηματιών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους, έτσι ώστε να ξανακερδηθεί η παλιά αίγλη της περιοχής, δίνοντας τους κίνητρα να προβούν σε επενδύσεις και να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους, έτσι ώστε η οδός Αγίου Αντωνίου να ξαναποκτήσει την παλιά της αίγλη. 

 

Χαραλάμπους Χάρης Τσιολής Αρ. 14

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου ΔΗ.ΣΥ

www.harristsiolis.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ