19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Φώκιες “κόβουν” βόλτες στη θάλασσα της Κάτω Πάφου [βίντεο]

Δυο φώκιες “μονάχους μονάχους”, έκαναν την εμφάνιση τους τις τελευταίες μέρες στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου και ενθουσίασαν τους κολυμβητές που είχαν την τύχη να της δουν από κοντά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των Σωματείου Χειμερινών κολυμβητών “Βρυσούθκια Κέλπετρη”  Ματθαίος Ιεροκηπιώτης  αναφερόμενος στους απρόσμενους επισκέπτες είπε πως τις  τελευταίες μέρες κοντά στις σημαδούρες στην παραλία των Δημοτικών μας Μπάνιων έχουν εμφανισθεί δυο μεγάλες φώκιες.

Οι χειμερινοί κολυμβητές που χειμώνα καλοκαίρι επισκέπτονται την περιοχή για το μπάνιο τους είχαν την ευκαιρία να τις θαυμάσουν από κοντά .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον κ. Ιεροκηπιώτη σε επικοινωνία που είχε με τον Υποδιευθυντή της Λιμενικής Αστυνομίας  Νίκο Πενταρά, τον πληροφόρησε ότι πρόκειται για φώκιες μονάχους – μονάχους και δεν θεωρείται παράξενη η εμφάνιση τους, αφού και τα προηγούμενα χρόνια σε ολόκληρη την ακτογραμμή από την Πάφο μέχρι τoν Ακάμα είχαν εντοπισθεί κατά καιρούς τέτοιου είδους φώκιες.

Ο κ. Πενταράς είπε πως έχει στην κατοχή του  σχετικό βίντεο από τις φώκιες και – όπως είπε-  γνωρίζει  ότι στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών γεννούσαν και πολλαπλασιάζονταν.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ