26.9 C
Paphos
Tuesday, May 21, 2024

Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου

Μια ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο στην Πάφο. Το Ίδρυμα συνεργάστηκε με το Baroque Music School και τη Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου για τη παρουσίαση της μουσικής θεατρικής παράστασης με την ονομασία Santa is sick και όλα τα έσοδα δόθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Σε χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως από τον Ιούλιο του 2007, το ίδρυμα λειτουργεί σύμφωνα με το Νόμο περί Κέντρου Ενηλίκων. Στα πλαίσια εκπαίδευσης ενηλίκων, έχουν αναβαθμιστεί δραστηριότητες με την παραχώρηση εκπαιδευτών από τα επιμορφωτικά κέντρα του Υπουργείου Παιδείας , όπως στη ζωγραφική, κατασκευή χειροτεχνιών , μουσική και χορό.

Η κ. Λάμπρου επεσήμανε πως από τον Ιανουάριο του 2017 άρχισε την λειτουργία του, πρόγραμμα που σκοπό έχει την στήριξη και την ψυχοεκπαίδευση γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης σημείωσε, προωθείται νέο Πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα καλύψει τις ανάγκες πολλών ατόμων με νοητική αναπηρία που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από γονείς είτε λόγω μεγάλης ηλικίας είτε λόγω του ότι έφυγαν από την ζωή.

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως με την αναμενόμενη λειτουργία ξεχωριστής κατοικίας σε τμήμα του υφιστάμενου κτιρίου του ιδρύματος από τις αρχές του 2020, τα άτομα με νοητική αναπηρία, θα διαμένουν σε ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον, που θα τους κάνει ευτυχισμένους. Παράλληλα σημαντικός στόχος θα είναι η ένταξη τους στην κοινωνία,όπως είπε.

Πρόσθεσε πως κύριο μέλημα του ιδρύματος, αλλά και της κοινωνίας, θα πρέπει να είναι η παροχή ευκαιριών ανάπτυξης των ατόμων με αναπηρία, ούτως ώστε να μπορούν να αυτονομηθούν, να ενσωματωθούν και να ενταχθούν ομαλά στο σύνολο για μια αξιοπρεπή και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εξάλλου σε χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ως Πρόεδρος του Ιδρύματος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο θρησκευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου.

Σημειώνεται πως το Ίδρυμα είναι δραστήριο με τη συμμετοχή του σε διάφορες παγκύπριες εκδηλώσεις όπως στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στα Φεστιβάλ Ειδικών Τεχνών , στους αγώνες μπόουλινγκ, γκολφ και αλλού.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ