19.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Who IS Who: Φίλιππος Φιλίππου- ΕΔΕΚ Πάφου

Ο Φίλιππος Φιλίππου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1980 και μεγάλωσε στην Πάφο. Αποφοιτώντας από το Α’ Λύκειο Πάφου με άριστα, ακολούθησε τον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής στο ΑΤΙ.


 

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία από τη θέση του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού. Στη συνέχεια έφυγε στην Ουγγαρία για μεταπτυχιακές σπουδές, όπου αποφοίτησε από το Budapest University of Technology and Economics με διάκριση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από τα μαθητικά του χρόνια αναπτύσσει έντονη εθελοντική, συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Π.Α.Μ.Κ., της Μ.Κ. Αγώνας Πάφου, της Δ.Κ.Κ.Φ. Αγώνας ΑΤΙ, της Νεολαίας ΕΔΕΚ Πάφου,  Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΕΔΕΚ και διετέλεσε μέλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Πάφου.

Ο Φίλιππος Φιλίππου παράλληλα, διετέλεσε Γραμματέας του Λαογραφικού Ομίλου Πάφου και της Πολιτιστικής Κίνησης ΚΙΝΥΡΑΣ.  Εργάστηκε για 10 χρόνια ως Πολιτικός Μηχανικός στην εταιρία CHR & O. ROUSOUNIDES Ltd. Παραδίνοντας τη σκυτάλη της Νεολαίας, εκλέγεται Ταμίας της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Πάφου και ίδρυσε μαζί με άλλους συναγωνιστές το Γραφείο Νέων Επιστημόνων ΕΔΕΚ Πάφου.

Το 2014 εκλέγηκε Αναπληρωτής Προέδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Πάφου, όπου ιδρύονται τα γραφεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πολιτισμού,  Περιβάλλοντος και Οικολογίας ΕΔΕΚ Πάφου. Από το Σεπτέμβριο του 2015 εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός – Διευθυντής Παραγωγής, στην εταιρία SHADEPORTS PLUS Ltd.

Είναι μέλος του ΕTEΚ και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου. Είναι παντρεμένος από το 2009 με την Σκεύη Λάμπρου και έχουν δύο παιδιά, τη Χρύσω και τον Θεμιστοκλή.

Πρόσφατα, ανέστειλε την ιδιότητα του ως Αναπληρωτής Προέδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Πάφου, και κατέρχεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πάφου.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ