22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Υπ. Παιδείας : Περηφάνια στους συγγενείς και συναγωνιστές των πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας 

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης κάλεσε τους συγγενείς και συναγωνιστές των δυο ηρώων πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας τον Αύγουστο του 1964, Ευριπίδη Χαραλάμπους και Γεώργιου Νεάρχου, να είναι περήφανοι για τους δυο νέους για την υπέρβαση που αξιώθηκαν, όπως είπε, να επιτύχουν σε τόσο μικρή ηλικία και για την προσφορά της ίδιας της ζωής τους στο θυσιαστήριο της μαρτυρικής πατρίδας που είναι ακόμη ημικατεχομενη.

Ο κ. Χαμπιαούρης μιλούσε  στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας τον Αύγουστο του 1964, Ευριπίδη Χαραλάμπους και Γεώργιου Νεάρχου, που τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα Έμπας.

Όπως αναφέρθηκε, ο πατέρας του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ήταν ο διμοιρίτης και ο επικεφαλής των παλικαριών από την Εμπα που μετείχαν στο έπος της Τυλληριας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ακόμη ότι εκτός από τους δυο νέους που σκοτώθηκαν στις μάχες της Τυλληριας εννέα μέλη της ίδιας διμοιρίας τραυματίσθηκαν στην διάρκεια των συγκρούσεων.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ