19.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Θελέτρα

Πυρκαγιά που ξέσπασε χτες σε αγροτική  περιοχή της Θελέτρας τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα και προτού αυτή επεκταθεί περαιτέρω χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19:30 χτες το βράδυ και κατέκαψε δύο δεκάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεση της επέδραμαν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κάποιες εκ των οποίων παρέμειναν στην σκηνή  κατά την διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης.

Στο μεταξύ, χτες κατά την διάρκεια της ημέρας μετά από τρεις ώρες επιχείρησης εναέριων και επίγειων μέσων κατασβέστηκε η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Μάρωνα – Αρχιμανδρίτρας και η οποία κατέκαψε τέσσερα εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα και ελαιόδεντρα σε δύσβατη περιοχή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου πυρκαγιές μικρότερων διαστάσεων ξέσπασαν χτες κατά την διάρκεια της ημέρας  στην Πόλη Χρυσοχούς, στην Πιττοκόπου , και στην Ακουρδάλεια , στο Στρουμπί, στην Πιταρκού και στην Μηλιά, καθώς και σε αγροτική περιοχή της κοινότητας  Αναρίτας .

Όλες οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Τα αίτια της πρόκλησης των πυρκαγιών αναμένεται να εξεταστούν σήμερα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ