25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Υπόθεση ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ: Στην Κύπρο αναμένονται σήμερα τρια άτομα της Helector

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξετάσεις της ανακριτικής ομάδας, της οποίας προΐσταται ο λοχίας Γιάννος Κωνσταντίνου που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στην Πάφο και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην Κόσιη. 

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε  ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας, με στόχο την αποτελεσματικότερη  διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ καθημερινά προκύπτουν νέα στοιχεία και μαρτυρίες. Η λήψη καταθέσεων από την Αστυνομία συνεχίζεται στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.

Σήμερα αναμένεται να αφιχθούν στην Κύπρο ο πρώην Διευθυντής ελλαδικής εταιρείας Helector Δημήτριος Γιαννακόπουλος και δύο υπάλληλοι της εταιρείας, ένας πολιτικός μηχανικός, ο Iμάρ Μπακλέρ, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helector Αθανάσιος Κατρής.


Στο μεταξύ αύριο Δευτέρα εκπνέουν τα διατάγματα κράτησης των οκτώ ατόμων που συνελήφθησαν για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Οι οκτώ παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Αύριο Δευτέρα η αστυνομία αναμένεται να αιτηθεί την ανανέωση διαταγμάτων κράτησής τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για 9ο πρόσωπο, τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ο οποίος εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.

Εναντίον των συλληφθέντων διερευνώνται υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις,  διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συγκάλυψης έρευνας και δήμευσης εσόδων από ορισμένες εγκληματικές πράξεις, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό .

Τα αδικήματα αφορούν την περίοδο από το 2003 μέχρι και το 2015, και διαπράχθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας. 



Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ