21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Υπόθεση ΧΥΤΑ: Στην διάθεση των ανακριτικών αρχών ο Διευθυντής της εταιρείας Helector Γιάννης Κοκότσης

Στην διάθεση των ανακριτικών αρχών της Κύπρου βρίσκεται από το μεσημέρι ο  Διευθυντής της εταιρείας Helector, Γιάννης Κοκότσης.

Συγκεκριμένα  ο Διευθυντής της Ελλαδικής εταιρείας Helector αφίχθη το μεσημέρι στις 12:30  στην Κύπρο μέσω του Αεροδρομίου Λάρνακας .

Εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση  του ΧΥΤΑ, η εξέλιξη η οποία υπάρχει είναι ότι “πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό ήρθε στην Κύπρο και έχει εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του” .

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη το συγκεκριμένο πρόσωπο οδηγήθηκε στην Αστυνομία για  ανάκριση ενώ αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση του. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε επίσης πως οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και  ήδη βρίσκονται υπό κράτηση άλλα τέσσερα πρόσωπα.

Πρόσθεσε επίσης, πως η ανακριτική ομάδα η οποία έχει συσταθεί για να διερευνήσει την συγκεκριμένη υπόθεση εξετάζει σίγουρα μεταξύ άλλων διάφορα έγγραφα, ενώ αξιολογεί – όπως είπε- όλες τις μαρτυρίες που έχουν προκύψει μέχρι τώρα  και προχωρεί με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται, πως για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ο τελών σε διαθεσιμότητα ,οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας.

Ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας  έχει ήδη ανακριθεί για την υπόθεση ΧΥΤΑ και επέστρεψε  στο χώρο προστασίας μαρτύρων  όπου κρατείται μετά την καταδίκη του για την υπόθεση ΣΑΠΑ .

 

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ