17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Υπόθεση ΣΑΠΑ: Ένοχοι και οι πέντε αποφάσισε το Δικαστήριο

Ένοχους έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο τους  πέντε  κατηγορούμενους σε πολλές κατηγορίες για την πολύκροτη υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.

Κατηγορούμενοι στη υπόθεση είναι οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φεδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής.
Ο δικαστής είπε πως η απόφαση είναι πολυσέλιδη,  δεν την ανέγνωσε όλη, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι ομόφωνη. Χαρακτήρισε αξιόπιστους και ειλικρινείς μάρτυρες τα μέλη της αστυνομίας στο σύνολο τους χωρίς διαπλάσεις, εξογκώσεις και υπερβολές ,σημειώνοντας παράλληλα ότι οι θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για κίνητρα σκοτεινά από πλευράς Αστυνομίας και οι μομφές προς την πλευρα της Γ.Ε. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το δικαστήριο ανέφερε πως τίποτα το ανάρμοστο ή παράτυπο προκύπτει από την απόφαση  της Κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπήθηκε από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου να μη διώξει πρόσωπα και να τα χρησιμοποιήσει ως μάρτυρες κατηγορίας .
Ειλικρινείς μάρτυρες το δικαστήριο χαρακτήρισε  τους Σ. Βέργα και Ε. Μαλληκίδη λέγοντας πως δεν διέκρινε εκδικητική διάθεση από πλευράς τους σε βάρος των κατηγορουμένων.

Οι 61 συνολικά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στους πέντε αφορούν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευσης, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού ,απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής  με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό,διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το δικαστήριο όρισε την 3η Μαίου  ως τη ημερομηνία  προκειμένου να αγορεύσουν  οι συνήγοροι υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής των κατηγορουμένων.
Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ