18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Υπουργείο Μετ. Επ. & Εργ.: “Φαίδωνα τεκμηρίωσε αλλιώς είσαι συκοφάντης”

Ο Δήμαρχος Πάφου πρέπει να καταθέσει άμεσα όποια στοιχεία κατέχει για διερεύνηση των ισχυρισμών του για υπαλλήλους του Μουσείου Πάφου, διαφορετικά οι καταγγελίες του αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.


Σε ανακοίνωση σχετικά “με τους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς και καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος κατά Λειτουργών του Αρχαιολογικού Μουσείου της Επαρχίας Πάφου και γενικότερα του Τμήματος Αρχαιοτήτων”, το Υπουργείο αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι “ανυπόστατοι, πέρα από κάθε λογική και θίγουν βάναυσα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ηθική ακεραιότητα της Διεύθυνσης και των Λειτουργών του Τμήματος Αρχαιοτήτων”.

Εδώ και αρκετά χρόνια, προστίθεται, έχει ξεκινήσει στο Τμήμα Αρχαιοτήτων ένα τεράστιο έργο ψηφιοποίησης των Αρχείων του, το οποίο συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ήδη, αναφέρεται, έχουν ψηφιοποιηθεί 1.517 αρχαία μνημεία, 3.440 αρχαιολογικές επισκοπήσεις και 14.731 αρχαιολογικά αντικείμενα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τονίζει τέλος, ότι “δεν θα επιτρέψει με οιονδήποτε τρόπο την αμαύρωση του έργου που επιτελεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τον επιχειρούμενο και παντελώς ακατανόητο διασυρμό των Λειτουργών του, μέσω υποθετικών και μη τεκμηριωμένων καταγγελιών”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ