22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Υπογραφή συμβολαίων του παρακαμπτηρίου δρόμου στο Νεό Χωρίο

Ένα έργο που χρονολογείται εδώ και 25 χρόνια γίνεται πραγματικότητα αφού σήμερα υπογράφηκαν  τα συμβόλαια για την έναρξη του παρακαμπτηρίου δρόμου στο Νέο Χωρίο με παρέμβαση και  Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.



Η κ.Λάμπρου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της υπογραφής ανέφερε πως για την έναρξη του έργου είχαν δοθεί οδηγίες στην νέα περιφερειακή σύσκεψη του  Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου  προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία έναρξης του.

Το έργο αυτό συνέχισε,  εκκρεμούσε για πάνω από 20 χρόνια, αφού υπήρχαν δυσκολίες, είτε με την σχεδίαση, είτε με θέματα απαλλοτριώσεων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εκτίμησε ωστόσο  πως τα προβλήματα που είχαν προκύψει έχουν επιλυθεί, το έργο έχει ωριμάσει  και σήμερα προχωρεί – όπως ανέφερε- η κατακύρωση της προσφοράς .

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις  827.553 Ευρώ πλέον του Φ.Π.Α. και αφορά δρόμο ενός χιλιομέτρου ενώ ο χρόνος εκτέλεσης του υπολογίζεται στους 12 μήνες.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου,το έργο αναμένεται να βοηθήσει την κοινότητα τόσο με την διακίνηση μεγάλων οχημάτων που δεν μπορούσαν να διέρχονταν δια μέσου της πυκνοκατοικημένης περιοχής,  αλλά παράλληλα θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της οικιστικής περιοχής που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπήρχαν περίκλειστα τεμάχια.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου  εξέφρασε την ικανοποίηση του που σήμερα υπεγράφησαν τα συμβόλαια για τον περιβόητο παρακαμπτήριο του Νέου Χωρίου.

Είπε μάλιστα, “πως εδώ και 25 χρόνια χρονολογείται η κατασκευή του δρόμου”.

Οκ.Χριστοδούλου ακολούθως ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο ,την Έπαρχο Πάφου και όλους τους αρμόδιους φορείς της Επαρχιακής διοίκησης που έχουν –όπως είπε- συμβάλει με το δικό τους τρόπο να φθάσει η προσπάθεια στο τέλος και να υπογραφεί το συμβόλαιο. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ