18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Υπερχείλισε και το φράγμα Κανναβιούς- Ασπρογιάς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υδατοφράκτης Κανναβιούς- Ασπρογιάς πήρε σήμερα σειρά με τις υπερχειλίσεις μετά τα φράγματα Πωμού, Αργάκας και Ασπρόκρεμμου.

Το φράγμα το οποίο ήταν το μόνο από τα 8 φράγματα της Πάφου που κατά την περυσινή χρονιά δεν υπερχείλισε έφτασε στο 100% της πληρότητάς του σήμερα το πρωί.

Οι εικόνες και κυρίως ο ήχος του υπερχειλισμένου φράγματος από μόνα τους είναι αρκετά για να προκαλέσουν αισθήματα χαράς και ευφορίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Λίγα λόγια για το φράγμα

Η Τεχνητή Λίμνη Κανναβιού είναι τεχνητή λίμνη στην Επαρχία Πάφου στην Κύπρο. Το μεγαλύτερο μέρος της λίμνης βρίσκεται στην κοινότητα Ασπρογιά (η οποία γειτονεύει με την κοινότητα Κανναβιού), ενώ ένα πολύ μικρό μέρος της βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Κρήτου Μαρόττου.

Για τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης κατασκευάστηκε φράγμα. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2000 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2006.

Η αποθήκευση νερού στην τεχνητή λίμνη (ταμιευτήρας) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2005.

Το φράγμα είναι λιθόρριπτο με άναντη πλάκα. Η Τεχνητή Λίμνη Κανναβιού έχει χωρητικότητα 18 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού όντας η τέταρτη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στην Κύπρο. Το νερό που συγκεντρώνεται στη λίμνη προέρχεται από τον ποταμό Έζουσα.

Ο συγκεκριμένος υδατοφράκτης εμπλουτίζεται με διάφορα είδη ψαριών όπως λαβράκια, κυπρίνοι, κουνουπιέρηδες, γατόψαρα, ηλιόψαρα, πέστροφες, αλβούρνοι, ιριδίζουσες και πέστροφες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ